wb-DSC_0793-CMYK web-DSC_0816-CMYKSölvesborg
Lördagen den 16 augusti kl. 22:00 small startskottet för Nattpuls 2014, ett lopp där varje steg förstärks av livemusik, ljus och eld.

Det var dags att ta sig fram längs en 3,25 km lång bana, som sprangs två varv. Loppet startade på Stortorget och fortsatte över Sölvesborgsbron, längs med den härliga hamnpromenaden, rundade Sparbanksbyggnaden och fortsatte fram längs Södergatan. Längs hela banan fanns marschaller och funktionärer som visade vägen.

Under hela loppet möttes löparna och publiken av flera kringarrangemang så som DJ Speyer på Stortorget som höll igång hela kvällen, även prisutlottningen hölls på torget. Vid Sparbanksbyggnaden spelade Sambatuque från Malmö och höll igång löparna med sina härliga sambatakter samtidigt som löparna fick vatten att dricka.

Sandra Karlsson, som kom på fjärde plats bland damerna och som tog sig runt banan på 26:38 minuter, säger:
– Det var en fantastisk upplevelse att springa Nattpuls, jag har aldrig ställt upp i något liknande förut. Engagemanget var väl genomtänkt och det spelades bland annat musik på 3 ställen samt att banan var markerad med marschaller vilket gjorde det extra häftigt. Jag ställde upp för skojs skulle men samtidigt även med förhoppningar om att det skulle gå bra förstås. Överraskande gick jag i mål på en fjärde plats vilket jag inte hade räknat med, jag är både chockad och glad över mitt resultat. Nattpuls var en rolig idé till Sölvesborg, jag hade utan tvekan ställt upp nästa år igen om det blir av.

Resultat för damerna:
Första plats kom Emilia Ohlin som sprang loppet på 23:47 minuter. På andra plats kom Erika Eriksson med sina 25:45 minuter och på tredje plats kom Linda Krook som tog sig runt banan på 25:52 minuter.

Resultat för herrarna:
På första plats kom Ludovic Vaugarny med sina 22:20 minuter. På andra plats kom Erik Dahlström som sprang loppet på 23:45 minuter och på tredje plats kom Niklas Mårtensson med sina 23:46 minuter.

Text & Bild: Josefin Andersson