naringslivs

November månad. Solen går upp strax innan den går ner. Mörkare. Kallare. Risk för halka. Snart julbestyr. Julgranen skall riktas rak i foten. Hur lätt brukar det vara? Nu sitter jag här och bryter ihop…

…en stund, sen samlar jag ny kraft. Jag är i grunden en positiv figur men kan vackla något ibland, speciellt i november. Då kan det infinna sig en tung känsla av typen ”Game over”. Men rätt snabbt lyfter jag blicken och är med i spelet igen. I år känns det lättare. Detta då David Lega levererade en riktig injektion, på gränsen till doping, i början på månaden. David höll ett lysande föredrag på Humlescenen som avslutades med stående ovationer.

Hans tänk om att en väg kantad av kärlek, stöd, krav & beröm leder till bra självkänsla satt som en smäck. På köpet får vi rätt inställning till livet, vi får livsglädje. Med detta i ryggsäcken är det självfallet lite lättare att tro på framtiden. Jag både hoppas och tror att många av er företagare och invånare ser ljust på denna. Är det inte självklart så tror jag att det blir lättare om man sätter mål, både privat och i arbetslivet. Mål som är rimliga att nå med lite ansträngning. Sån är jag och i år skall granen riktas rakare än någonsin…

Väl mött!

Bästa hälsningar

Per-Anders Green Näringslivschef

frukostklubben-novemberFrukostklubbens novembermöten…

Den andra november var det frukostmöte på Näsums Restaurang. Ett 30-tal företagare fick inledningsvis höra Åke Hammarstedt berätta lite om vad som är på gång i kommunen. Härefter blev det information och diskussion kopplat till upphandling. Detta under ledning av Elisabeth Stenberg Michalski, Bromölla kommun och Eva Marie Rellman, LRF.

En vecka senare var det dags för ny Frukostklubb på Hotell Iföhus. En gränslös sådan då företagsgruppen Gränslösa Företagare stod för programmet. Föreningens ordförande Peter Novak inledde och dess sekreterare Partrik Lundin tog vid och presenterade några av de samarbetspartners som föreningen har. Dessa fick sedan möjlighet att visa upp sig.

Vill du veta mer kring kommunens upphandling, kontakta Elisabeth, tel 822 229, hur LRF hanterar upphandlingsfrågor, kontakta Eva Marie, tel 0413- 55 90 02 och avslutningsvis, information om Gränslösa Företagare finner du på hemsidan, www.granslosaforetagare.se


landsbPlaner för landsbygden…

Måndagen den 15 november träffades ett 20 -tal personer från byarna Edenryd, Gualöv, Grödby och Nymölla i Gualövs Folkets Hus. Detta för att få information från Leaderkontoret om vilka möjligheter som finns för att få stöd i den mån man önskar göra en plan för byns utveckling. Det var Kerstin Hallenborg från Leaderkontoret som, tillsammans med några av sina processledare, informerade och inspirerade. Efter informationen blev det fika och diskussion i mindre grupper. Diskussionerna summerades upp och det visade sig att samtliga närvarande företrädare önskade någon forma av stormöte i varje by för att förankra och få igång processerna. Härligt ! Vill du veta mer, kontakta Per-Anders Green på kommunen, tel 0456- 822 272, eller Kerstin Hallenborg på Leaderkontoret, tel 070- 219 99 50.

david-lega-2David Lega inspirerade…

Den andra november hade många företagare och kommuninvånare valt att bege sig till Humlescenen. Detta då Bromölla Nyföretagar- Centrum bjudit in till temakväll med David Lega under mottot ”- Att tänja gränser”. Inledningsvis informerade föreningens ordförande Per-Anders Green och dess rådgivare Lena Rosenqvist, i korthet om syfte och verksamhet.

Sedan tog David över och trollband de ca 200 besökarna under 90 minuter. Djupa budskap varvades med rejäla skrattsalvor. Besökarna fick ta del av Davids barndom och uppväxt som kantats av kärlek, stöd, krav & beröm. En uppväxt som format honom till en målmedveten 37-åring med stark självkänsla.

– Det största felet många gör är att jämföra sig själva med alla andra istället för att titta på sina egna förutsättningar och den utveckling man gjort, sa han.

Det är viktigt att sätta mål, mål som man tror på och förstår vikten av, fortsatte han .

Han varvade sitt budskap med underhållande anekdoter och visade inslag från såväl Paralympics som från Time Out.

– Få kan bli bäst men alla kan bli bättre avrundande han.

Noteras bör att tre av föreningens partners, Bromölla kommun, Ivetofta Sparbank och Gränslösa Företagare var medarrangörer denna kväll.

Föregående artikelEn yankee i Mörrum
Nästa artikelNA Altanglas – Från färdig grund till sista plåten