na-altanglas

NA Altanglas startade 1991 i Näsum av Rolf Ågren och Bosse Svensson och hette ursprungligen Näsum Altanglas.

Efter ca 5 år flyttade företaget till Bromölla och hyrde en lokal bredvid LB-hus.

År 2000 bestämde de sig för att köpa eget och utöka utrymmet, därför flyttades NA Altanglas ut till Industigatan, där de fick egna lokaler och tillfälle att expandera. I och med flytten från Bromölla, försvann också namnet och ändrades till ”NA Altanglas”. Från början arbetade de med 50 procent aluminiumtillverkning och 50 procent braskamintillverkning, men för 5-6 år sedan slutade produktionen av braskamintillverkning och nu sysslar företaget med altanglas, skjutdörrar, isolerat, oisolerat och användningsområdena är, nybyggda villor, entréer, industribyggnader, affärer och fasader. Schüco är Europas ledande aluminiumtillverkare och även NA Altanglas leverantör.

NA Altanglas finns bara i Sverige och deras säljområde är södra Sveige och företagsområdet sträcker sig 2200 km² och större ska det bli. De räknar med att utöka till 2500 km² och expanderingen håller redan på. Anledningen till den fortsatta expanderingen är brist på utrymme.

Niklas Svensson, Bosse Svenssons son, beräknas ta över företaget den 1 Januari nästa år och blir därmed VD, 29 år gammal. Han har jobbat inom företaget i elva år och började direkt efter gymnasiet. Han är en av 12 anställda på NA Altanglas.

na-altanglas2

Företaget sysslar inte bara med tillverkning, utan också utställning av varorna på företaget. Leveranstiderna kan variera beroende på varan.

Om det är isolerade varor ligger leveranstiden mellan 5-8 veckor, det är en förfrågan på dessa varor. Om det däremot är oisolerade varor ligger leveranstiden på ca 2 veckor. Deras kunder är privatpersoner, Skanska samt Tage Andersson i Kristianstad.

NA Altanglas har också gjort ett större jobb åt Tage Andersson. Inför framtiden har inte företaget några särskilda ändringar i tillverkningen, det ska fortsätta som det är nu.

Text och bild Belle & Veronika

Föregående artikelNäringslivsnytt
Nästa artikelVita Vallen i Hörvik blev Isvallen