Hässleholm
Ridbanan på AW Skyrup Country Club är redo för Volkswagen Grand Prix den 29 augusti till den 1 september. Även deltagarna är redo för tävlingen samt tävlingsledaren Anna Wemlerth. Volkswagen Grand Prix består av fyra deltävlingar och en final, och räknas som en av de största satsningarna inom ridsport någonsin i Sverige.

Tävlingen börjar med upp-värmningsklasser som hoppar 1.30 meter på torsdagen mellan 08:00 och 19:00. Varje deltävling består av ett kval på fredagen i 1.50 meters hoppning och en final på lördagen på samma höjd. Till lördagens delfinal går de 26 bästa ryttarna från fredagens kvalklass. Lördagens delfinal består av omhoppning för de sju bästa ryttarna efter grundomgången. Alla som inte river några hinder eller gör något annat fel, får vara med och detta kallas en ´´winning round´´. De tre främst placerade ryttarna i delfinalen är direktkvalade till den stora finalen på Flyinge i november. På söndagen är det Skyrup Country Club Derby med start klockan 14:00.

– Det blir runt 1000 startande så vi är uppe i 200 boxar, berättar Anna. Vi kommer få besök av bland annat Linda Heed, Douglas Lindelöw, Jens Fredriksson och Henrik Barry under Volkswagen Grand Prix. Förutom att titta på ståtliga hästar och duktiga ryttare, kommer man kunna göra annat kul under dagen. På området kommer det finnas hoppborgar, utställare och matservering.

– Skyrup Country Club har deltagit i Grand Prix i fyra år nu. Det är många faktorer som spelar in och har gjort att det blivit så populärt att komma hit för bland annat många stjärnor, säger Anna. Främst är den populära banan, det sköna underlaget och hindren avgörande. Läget är också väldigt vackert.

Hela tävlingen kommer sändas på webben på www.vwgrandprix.se.

– Vi har fantastiska sponsorer som har hjälpt oss med nytt domarbås och nya läktare inför den här tävlingen. Inför varje tävling har det varit något nytt på Skyrup Country Club och det är jättekul att många ställer upp och sponsrar, avslutar Anna med ett stort leende.

 

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelDolbyz bjuder upp till dans
Nästa artikelMountainbike-SM på hovdalaområdet