Vid Fisktorget i Hässleholm finns Nagelakuten med en inbjudande skyltning och lokal. Här huserar förutom Nagelakuten även SisterPetras sedan en tid. Då INFO-Bladet kommer är Camilla upptagen med en nagelbehandling. Då passar Petra på att visa oss runt innan hennes nästa kund kommer. I nedervåningen har SisterPetras en imponerande och hypermodern behandlingslokal. Centralt stoltserar den nya lasermodellen M22.

-Den behandlar vi kunder som t.ex. har problem med solskadad eller åldrad hud men även för effektiv hårborttagning, berättar Petra.

Under tiden Petra visar och förklarar kommer hennes kund, Nenna, som beställt tid för laserbehandling . – SisterPetras erbjuder mycket mer än detta fortsätter Petra, vi utför även behandlingar för skin rejuventation, pigmentfläckar, brustna blodkärl, rynkor, solskador, botox mm. Petra, som har lång erfarenhet som sjuksköterska men sadlade om, är nu diplomerad akupunktör och certifiyed restylane -utövare och betonar vikten av att behandla sig hos utbildad personal såsom SisterPetras erbjuder.

På vägen upp sitter innehavaren till Nagelakuten Camilla Skillhag-Söderquist kvar med sin kund. Jag behöver inte avbryta för det gör kunden, Riggan från Höör, själv.

-Jag kan inte nog berömma Camilla och hennes skicklighet. Under tio års tid har jag kört till Hässleholm enkom för att göra vid mina naglar eller inför festliga tillfällen styla dem på Nagelakuten, berättar Riggan. Camilla som är utbildad nagelteknolog vill även hon understryka att det är viktigt att man vänder sig till utbildade nagelbehandlare. På nagelakuten ska kunden känna sig trygg och nöjd med behandlingen.

-Förutom nagelvård utför vi påbyggnad, manikyr mm. Kunden får gärna komma med egna önskningar, oftast är de genomförbara.  Vi har även paraffinbad för bl.a. att öka blodcirkulationen och mjuka upp torra händer. Detta är en behandling som även lindrar smärtan om man lider av artrit eller reumatism, avslutar Camilla.

Camilla Skillhag-Södequist NagelteknologPetra Andersson laserbehandlar

Föregående artikelModevisning på Frykholmsgatan – Det händer på ”Frykis”
Nästa artikelPRO:s Vårloppis