Den 26 maj kl 11, då det är långlördag i stan, kommer ett antal butiker att visa upp sig på stans största gågata.

Initiativtagare till detta är Madame som tillsammans med sin granne Feeling kommer att visa vårens och sommarens kläd- och badmode. Även underkläder från Feeling har utlovats. Dessutom kommer tjejerna på catwalken att visa bl.a. glasögon, smycken, blommor etc. från några av gatans butiker.

Varför gör man då detta? Jo, enligt Peter och Ingrid Bergman, som tidigare drev butiken Napoleon i Tyringe, arrangerades varje år  i samband med Tyringe-dagarna en populär modevisning på torget i Tyringe.

-Napoleon finns som bekant inte mer och många saknar denna modevisning och har framfört sina önskemål om att vi åter tar upp den men nu på Frykholmsgatan istället. Dessutom vill vi att det ska hända något i stan så inte Hässleholmarna lämnar city för att shoppa t.ex. på Väla. Vi vill visa att tillsammans är vi starka och slår detta väl ut hoppas vi att fler butiker på gatan ansluter sig till nästa år, menar Peter och Ingrid Bergman.

-Nu håller vi tummarna för vår aktivitet ”Det händer på Frykis” och  hoppas  att hässleholmarna uppskattar vårt initiativ och sluter upp kl 11 pingstafton.

Mottot ”samarbete” visar vi också genom att Lions kommer före och under modevisningen att sälja lotter med fina priser som butikerna skänkt. Hela behållningen går till Lions hjälpverksamhet, avslutar Peter och Ingrid.

Modevisningen ingår i Hessle-Citys program för långlördagen.

Text: Magnus Kajrup

Föregående artikelVilla Kreativa – Ronnebys nya Glas Oas!
Nästa artikelNagelakuten- Så mycket mer