Sölvesborg
Sölvesborgs kommun har sedan flera år tillbaka jobbat aktivt med sin värdegrund på samtliga arbetsplatser. Nu får barn- och utbildningsförvaltningen förstärkning av Mjällby AIFs A-lagsspelare.
– Det är många av barnen som ser upp till våra spelare, säger ungdomstränaren Patrik Rosengren. Vi hoppas på så vis att vi kan nå ut med vårt budskap till ännu fler.
Det är viktigt att belysa hur kränkningar kan skada en individ. I värsta fall kan man bära på det hela livet och det ska ingen behöva göra. Det gäller att alla drar sitt strå till stacken och detta är en bra början.

Mjällby AIF har stor erfarenhet av laganda, att lyfta fram sina lagspelare och kunna se det goda i allas olikheter. Därför var Mjällby AIF ett bra val till att föra denna kunskap vidare.
Fotbollsspelaren Kristian Haynes har spelat i Mjällby AIF i två år. Han tyckte att det var en självklarhet att vara med när han fick frågan.
– Jag har gjort ett liknande arbete tidigare. Jag tycker att det är viktigt att informera om sådant med tanke på hur pass utspritt det är redan nu, säger Kristian. Även om vi kanske inte når alla, vilket givetvis är förhoppningen, så kan vi i alla fall nå en del.

Den 23 maj går startskottet och Kristian ska tillsammans med en annan spelare åka ut och hälsa på alla årskurs 5 i Sölvesborg. Därefter ska arbetet utvärderas för att se om det gett något resultat. Tanken är att sedan fortsätta arbetet i flera årskurser.

INFO-Bladet önskar Kristian och Mjällby AIF lycka till med sitt värdegrundsarbete.

Text & Bild: Sarah Petersson

Föregående artikelTeknikspanarna på besök!
Nästa artikelSimon ritade sig till en Pokémonlåda