Bromölla
Bromölla-Kalaset blev ett uppskattat arrangemang.
Så har då Bromölla-Kalaset roat oss, gammal som ung, under en strålande dag den 2/9!
Ja, väderguden var verkligen på gott humör lördagen den 2/9, då Bromölla-Kalaset, som anordnades av Företagarna i Bromölla tillsammans med Bromölla Kommun, firades på torget i Bromölla.
Meteorologerna hade utlovat regnskurar under dagen, men istället gassade solen oavbrutet hela dagen på alla kalas-sugna. Dagen började kl. 10 med Barnens Marknad, som i år slog nytt rekord…igen! Med 183 meter sålda bord och 3666 kronor
som går oavkortat till Barncancerfonden, sålde barnen gammalt som nytt. Klockan 13.00 stod de första musikartisterna på scenen, det var “Tuta
& Kör”, som gav en show med
barnmusik med drag, något som alla barn uppskattade väldigt mycket.
Under dagen hade alla barn fri tillgång till hoppborgar som fanns uppsatta på gatorna, duktiga ansiktsmålare, trolleri och “ballongfigurer” m.m.
Därefter följde kommunens invigning av torget, med tal av kommunstyrelsens ordförande Åke Hammarstedt, och i samband med det släpptes det upp 100-talet duvor i skyn och lokala musikartister underhöll.
Först ut var Emma Jönsson, som framförde en sång som Sanna Nielsen körade till. Efter Emma var det dax för RockBabez, Coma och Mark IV. Att Bromölla har stora musikaliska talanger går inte att ta
miste på, när dessa kanon-artister gjorde sina framträdanden!
Konferencier under dagen var Peter Brynolf, en av Sveriges ledande magiker. Peter gjorde en fantastisk insats under dagen, med massor av trolleri och Peter stod även för Kalasets nakenchock, något som ju nu för tiden är ett måste vid alla större och finare arrangemang…!
Kvällsshowen där artisterna i
Husband´s och deras gästartister Sanna Nielsen, Sara Löfgren och Christer Sandelin uppträdde, fyllde torget till bredden med publik.
Bromölla-borna sjöng glatt med i refrängerna och vi kan väl alla vara överens om att det var en kanonavslutning på Bromölla-Kalaset!
Föregående artikelJuristen Förklarar
Nästa artikelJakobs äventyr på cykel – här berättar han om sin resa