Gruppbild-2_webbKristianstad
På Härlövs handelsområde hittar man Mekonomens butik och verkstad. Mekonomen är en komplett verkstad som erbjuder fullservice oavsett bilmärke. Har man problem med bilen ska man inte behöva lämna den någon annanstans, berättar verkstadschefen Jesper Andersson.
Jesper driver sedan en månad tillbaka Mekonomens bilverkstad i Kristianstad. Han har fyra anställda som jobbat i verkstaden i många år och har en stor erfarenhet. Jesper driver också en Mekonomenverkstad i Malmö sedan fyra år tillbaka.

Vad gör er verkstad speciell?
– Det speciella med vår verksamhet är att vi är en liten verkstad som sätter våra kunder först och med en oerhört bra organisation. Det är tack vare att vi är knutna till Mekonomen, där vi har tillgång till all deras support. Vi har butik i samma byggnad, det gör oss kompletta. Vi har också ett gediget samarbete med underentreprenörer av olika slag. Får man som kund problem med sin bil, behöver man bara köra hit den här.

Dessutom försöker vi alltid finnas nära tillhands för våra kunder. Under juli månad stänger flertalet verkstäder i Sverige. Det är i en tid när vi kanske åker mer bil än vanligt. Vi har därför öppet hela sommaren – så om du vill ha hjälp med bilen finns vi tillhands.

Vilka är era vanligaste kunder?
– Vi har mest privata kunder men Företagskunderna är väldigt viktiga för oss. Som företagare gillar man paketlösningar där vi tar hand om deras bilar och vi vill gärna värna om deras tid! berättar Jesper.

Tvätt och rekonditionering är något som växer hela tiden, som passar bra att utföra när man ändå ska serva sin bil. Glas-arbete, ombesikting och AC-felsökning är arbete som Mekonomen ombesörjer. Man har också däck, däckhotell och hjul-inställningar.

Välkomna till oss på Mekonomen, ditt servicecenter i Härlöv!

Text & Bild: Christoffer Lundin

Föregående artikelStorslaget nationaldagsfirande i Vinslöv
Nästa artikelLilla Paris – 1800 talets historia