Karlshamn
Lördagen den sista november slog Rådhuset i Karlshamn upp portarna för Lottakårens 80:e julmarknad. Här fanns tomtar, kakor och allt annat som hör julen till.

Lokalen fylldes av nyfikna besökare som ville titta på vad utställarna erbjöd och lyssna till Hemvärnets Musikkår som framförde en jul- och marschkonstert. Där fanns allt från egengjorda smycken och tomtar till hembakta kakor och sylt.

– Det har varit mycket folk här idag, säger Britt-Marie Ericsson, kårchef för Karlshamns Lottakår. Det finns så mycket fint att titta på och det är alltid trevligt att lyssna till livemusik.

Britt-Marie har varit medlem i Sveriges Lottakår sedan 30 år tillbaka och det är en ideell förening som startade 1924 för kvinnor i alla åldrar som vill engagera sig i frågor om samhällets säkerhet, både nationellt och internationellt.

Många av utställarna hade varit där tidigare år men för vissa var detta första året. En av dem var Heléne Karlsson som sålde smycken och egengjorda tavlor.

Heléne jobbar vanligtvis som lärare och att tillverka egna tavlor började som en hobby. Tavlorna är gjorda av gips och betong och föreställer ansikten i olika utföranden.

– Man måste ha något att göra på fritiden, inte bara komma hem och sätta sig i soffan, berättar hon.
Det är hennes första gång här på julmarknaden och innan har hon varit på homepartyn med sina tavlor och smycken. Smyckena är inget hon tillverkar själv utan dem beställer hon från Kina, England och Stockholm.

Text & Bild: Sarah Petersson

Föregående artikelFrån Blekinge till Skåne varje dag
Nästa artikelKarlshamnsband släpper ny skiva