Karlshamn
Det började med en tatuering på armen och nu är det barnen Emilia, Ella och Saga som gett namn åt E.E.S Budtransporter AB.

Patrik Svensson har lång erfarenhet av lastbilskörning så steget till att driva sin egen transportfirma var kort. I oktober 2012 sålde han Ditec Bilvårdcenter i Karlshamn för att helt ägna sig åt transport.
– Jag hörde talas om att kommunen hade en upphandling gällande sina mattransporter och kände då att det var dags att hoppa på ett annat spår, berättar Patrik.

E.E.S Budtransporter kör över hela Sverige, främst dagliga turer ner till Skåne, men också ut i Europa. De har även dagliga transporter runt om i kommunen med mat till skolor och äldreboende men även utkörning av matkassar från Citygross och post åt företagskunder. Men svaret på frågan om vilka körningar som är roligast är givet; budkörningar!

– Framförallt är det körningarna från Blekinge ner till Skåne som dominerar, dit kör vi dagligen med styckegods som ska ner och sorteras i Malmö, säger han.

De förfogar över 5 bilar, som samtliga är miljöklassade och försedda med alkolås.

– Jag har haft några udda körningar men den senaste var att vi skulle frakta känsligt gods från Kalmar, vidare upp till Värnamo för att där parkera på en säkerhetsparkering, vila några timmar och sedan köra tillbaka det till Kalmar.  Jag har även fraktat ner stora hästboxar, fast utan hästar i, berättar han vidare med ett leende.

INFO-Bladet önskar Patrik och E.E.S Budtransporter stort lycka till i fortsättningen!

Text & Bild: Sarah Petersson

Föregående artikelBästa saffransdegen till lussekatterna
Nästa artikelMångårig tradition fortsätter