Två glada tjejer, Ninni Nordberg och Madeleine Gustavsson som till vardags arbetar med hälsa, har dragit igång ett härligt projekt i samarbete med Kulturcentrum i Ronneby.Människor i alla åldrar kom och tog del av dansen.Idén kläcktes när Madeleine läste om Lunchbeat som finns i de större städerna i Sverige och runt om i världen.
– Varför inte här? tänkte hon och drog det i wellnetwork, ett hälsonätverk som fokuserar på hälsa i den moderna kurorten Ronneby.
Från tanke till handling gick det väldigt snabbt och projektet drog igång med full fart. De tog kontakt med Per Lundin från Ronneby som är dj och har fixat musiken till evenemanget. Musiken är väldigt blandad, Per mixar modernt med gamla godingar.
– Givetvis kan man önska sin favoritlåt om man vill det, berättar Madeleine.
Det här känns jättekul och responsen har varit över förväntan, tycker båda tjejerna. Första gången kom ett 30-tal i varierad ålder från 25-75 år, men var det lite tunt med manliga deltagare.
– Vi hoppas på fler till nästa gång som är den 7 november, minst hundra personer som vill komma och dansa loss med oss, gärna fler män. Varm och svettig blir man minsann, fortsätter tjejerna entusiastiskt att berätta. Likaså höjs energinivån och man blir glad i hela kroppen. Många dansade ut härifrån och tillbaks till jobbet.
– Eventet är smittsamt också, berättar Madde med glimten i ögat.
Hon har en väninna i Lissabon som har anammat idén och infört det på arbetsplatsen, vilket känns extra kul. Det krävs en anmälan för att få vara med eftersom det i inträdespriset på 100 kr inkluderar en vegetarisk wrap.
Kom som du är! Dansa loss och ha kul mellan kl.12-13 den 7 november. Uppmanar Ninni och Madde, Du kommer inte att ångra dig!
För info och anmälan: Facebook under Lunchdisco Ronneby eller info@somasensus.se

Text: Susanne Karlsson
Bild: Privat

Föregående artikelTvå revisionsbyråer blir en
Nästa artikelKeskinens Varieté – Välkommen in till en värld av skratt och hisnande upplevelser.