Det  finns många i vår värld som inte har det så lätt. Det finns de som bor i små skjul och inte har mat för dagen. Några av dem är barn och vuxna som bor i Litauen.

För att de ska få det lite lättare och ha mat på bordet och kläder att ta på sig ställer damerna i Lituaenhjälpen upp med sin ideella hjälp. Nästa år har Lituaenhjälpen bistått med sina tjänster i 20 år. Man samlar in kläder och saker som man sedan åker ner med i lastbil till olika ställen i Litauen. Det kan vara bland annat barnhem, skolor eller privatpersoner.

I Olofström har de lokaler på Västra Storgatan. Från början hade de bara en lokal men nu har de utökat med en till. En lokal där de sorterar och packar sakerna men nu även en där de håller loppmarknad och säljer saker. Här kommer det från och med årsskiftet att vara öppet varje lördag mellan klockan 10 och 13.  Pengarna som kommer in går sedan till mat och annat som kan göra livet lite drägligare för människorna i Lituaen.

Har du några prylar som du vill skänka eller komma på loppis för att köpa, är du välkommen att besöka dem på Västra Storgatan 19. Vill du lämna saker gör du detta på torsdagskvällar kl 17 och 19. Gör ett besök och bistå till att någon får ett mål mat. En bra sak för vår värld.

Lituaenhjälpen Olofström

Text: Paulina Bengtsson

Föregående artikelLaxhoppet 2011
Nästa artikelLilla Kulturdagen – alla barns favoritdag