Spöken, farkoster, labyrinter, teater utan ord, sagostunder, vattenfärger, böcker och mycket annat fick barnen ta del av när Lokstallarna öppnade upp dörrarna för årets upplaga av Lilla Kulturdagen.

Kön var lång till alla de tre föreställningar som gick av stapeln i Stora Salen. Bland annat spelade barngrupper från Teatersmedjan upp en mimisk föreställning som handlade om motsatser.

Efter föreställningen kunde de stanna på vägen ut för att ta en ballong eller sätta näsan på Kenneth. Om de fortsatte en bit och svängde till höger var det ficklampslabyrinten som hägrade. Det var också detta som Hanna Dagmyr Winnertoft tyckte varit allra roligast under dagen.

Ansiktsmålning, göra figurer av biwax, skapa grattis-kort till Fars Dag och fika var andra aktiviteter.

Några musketörer lyckade vi också hitta under dagen. Axel och Arvid hade dock tappat bort något. Eller kanske någon. För visst brukar de väl vara tre. Ja musketörer alltså.

En dag i barnens tecken. Där varken dator eller tv var inblandat. En dag full av massor av energi och kreativitet. Kan bara sammanfattas med ett enda ord. Det vill säga: Härligt!

Text & Bild Paulina Bengtsson


Föregående artikelLitauenhjälpen i nya lokaler
Nästa artikelOrganique växer så det knakar-Nu har Janet och Sara satt Organique på Sverige-kartan