fotbehandling-1

Vi kör in i Fjälkinge och tar oss till Gamla Vägen 103C. I en röd byggnad mitt på innergården, där ser vi skyltarna Fjälkingefoten.

Här inne träffar vi Fjälkinge tösen Cecilia Åberg, utbildad inom medicinsk fotvårdsspecialist på Axelssons i Malmö. Hon driver Fjälkingefoten idag och har gjort sedan våren 2003. Det tog sin fart under tiden hon jobbade som vårdbiträde på Fjällbacka, där Cecilia jobbade fram till 2008.

Hon jobbar idag 100% på Fjälkingefoten och har mellan 350 till 400 stamkunder. Sen tillkommer ju även strö kunder. Mottagningen i Fjälkinge är handikappanpassad och det går även att boka in hembesök. En behandling idag tar ca 45-50 minuter. Behandlingen börjar med ett fotbad i ca 5 minuter. Där efter kontrolleras foten.

Medicinsk fotvård infattar behandling mot liktorn(en typ av förhårdnad som växer inåt.), nageltrång och förhårdnader. Har man plåster mot liktorn, kan man inte behandlas förrän tidigast 10 till 12 dagar efter man tagit bort plåstret. Efter kontrollen går Cecilia direkt på behandlingen. Sedan sker skrapning av död hud, man slippar upp ytan där man skrapat. För att den levande huden skall få luft. Naglarna klipps till med en tång, det rensas runt nagelband och tåspetsen.

När detta är gjort går man över till att slipa ovansidan av nageln och kanterna. Det hela avslutas med lite massage för foten. Fotvård idag är en behandling för dig som har problem av ovanstående. Ungefär var 6-8 vecka bör man utföra detta.

fotbehandling-2

Så fötterna får en kontinuerlig undersökning och behandling. Allt för att göra dina fötters dagar kvalitetsmässigt bra. Tänk på att fötterna bär dig dagligen vart du än ska. Så låt nu dina fötter få besöka Cecilia på Fjälkingefoten. De är dom värda.

text & bild Jerry Cederholm

Föregående artikelGör som många andra, ta hjälp av Attendo Care!
Nästa artikel100% Rent Vatten AB