Niklas Ekstrand är tillbaka i lackeringsbranschen och brinner för att sätta färg på tillvaronNiklas Ekstrand är nu tillbaka i lackeringsbranschen och på grund av hans stora intresse att sätta färg på tillvaron har han nu startat Blekinge Lack AB.

Just nu befinner de sig på Kämpaslätten i Sölvesborg i en lokal som tidigare använts till lackering, men Niklas är osäker på om han får vara kvar, vilket är mycket tråkigt tycker han.

– Får jag inte vara kvar måste jag leta efter ny lokal och det är inte det lättaste, just nu har vi specialmålningar till industrin och större jobb på gång men kan inte ta emot dem ännu eftersom vi inte vet hur länge vi får stanna.

Blekinge Lack AB lackerar allt från den lilla stolen, dörrar till bilar och motorcyklar. Niklas själv har en Harley Davidson som han nyligen lackerat om.

– Har man en gång kört HD är det bara det som gäller säger han. På Blekinge Lack AB finns det medarbetare med erfarenhet och fler kommer det att bli om han väl får beslut om han får stanna i lokalen på Kämpaslätten.

Till största delen används vattenlösliga färger när det lackeras för att vara så miljövänliga som möjligt och hållbarheten är densamma. Niklas brinner för detta och har varit på utställningar för att se vad trenden är på just lackering och färger.

Nu är det populärt med vita bilar berättar han och det skulle det absolut inte vara för några år sedan. Det finns planer på att samarbeta med en motiv lackerare och det är mycket spännande.

En del vill ha motiv på sina bilar och motorcyklar, men även andra saker som t e x moped och motorcykelhjälmar kan det vara häftigt med eget valt motiv.

Nu går det mot ljusare tider och de som har motorcykel och båt och som fundera på att göra i ordning den till våren bör ringa och boka tid redan nu.

Text & Bild: Monica Berg

Föregående artikelAtt stanna eller dra
Nästa artikelFräscha lokaler finnes…