Diggiloo Diggiley – alla tittar på mig! Eller, ja i alla fall en stjärna tittade på mig. Andreas Lundstedt från gruppen Alcazar vände blicken rakt emot mig när jag försökte fånga honom på bild. Dock blev jag så överrumplad så bilden blev något suddig. Men vad gör det med ett sådant minne i bagaget? Med solen stekandes i nacken och sexton rader med glada människor framför mig befann jag mig alltså på Ovesholms Slott utanför Kristianstad denna underbara kväll. Diggiloo-gänget hade landat här och detta ville jag klart inte missa. Artister som Lasse Holm, Jessika Andersson, Mojje och Alcazar släppte under kvällen loss ordentligt på scen. Den som dock imponerade mest var nog ändå Gunhild Carling. Varför detta då? Jo, när hon tar in den ena trumpeten efter den andra och spelar på dem alla samtidigt kan man väl inte annat än att sitta och gapa? TRE trumpeter på samma gång, vilken talang!

Markoolio var full av energi och studsade runt. Tillsammans med tre andra gossar lyckades han få många att dra på smilbanden under ett av numren. In kommer nämligen fyra nakna karlar och dansar ballongdansen. Kanske inte helt oväntat var Markoolio den som lät ballongerna fara sin kos när han åter klev av scenen. En av de som numera tillhör veteranerna i gänget är Thomas Pettersson. Han kanske inte är världsbäst på att sjunga men de största skrattsalvorna drog han garanterat från publiken. För vem mer än Thomas kan få åtta tusen människor att skratta åt ett par damtrosor?

Vinnaren av Next Star tävlingen heter Madeleine Liljestrand och hon har fått äran att under hela turnén följa med gänget runt om i Sverige för att uppträda. Och man kan, efter att ha hört henne sjunga, instämma i det som Lasse Holm sa: – Jag tycker någon annan kan steka de hamburgare som du gör på ditt arbete idag! Efter en härlig kväll tackar och bugar vi och skickar iväg Diggiloo-gänget till nästa stopp på turnéplanen. text & bilder Paulina Bengtsson

Föregående artikelBromölla IBKs killar spelade i cup i Prag.
Nästa artikelAB Harry Perssons Byggnadsvaror i Mjällby