byggnadsvaror

En av södra Sveriges mest välsorterade järnhandel finns i Mjällby och firar 100 år i år!

Bosse Nilsson är fjärde generationens ägare av Harry Perssons Byggnadsvaror. Johan Persson startade företaget 1910. Hans son, Harry Persson, som var Bosses morfar, namngav företaget. Bosse har växt upp med företaget och varit där mycket som liten.

1922 startade man en filial i Sölvesborg, Johan Perssons Byggnadsvaror, som idag heter Woody.

1927 öppnades även en filial i Mörrum. Idag är det 3:e och 4:e generationen som driver företaget. Deras inställning som samarbetspartner och problemlösare till kunden gör det enklare för kunden att välja produkt. Kvalité är när kunden kommer tillbaka, inte produkten i sig. -Många företag försöker överglänsa varandra och visa att de är bäst, vi försöker bara vara bra på att vara bra. Vi är de vi är och vi gör det vi gör och försöker göra det så kunden blir nöjd, varken mer eller mindre, säger Bosse Nilsson. Och deras kunder tycks uppskatta deras lite mera gammaldags attityd, som innebär 5000 kvm välfyllda lager, men produkterna är ändå up-to-date.

Harry Perssons Byggnadsvaror säljer allt till trädgård, byggnationer, maskiner, el och VVS, lås och nycklar. De harbyggnadsvaror2 även cylinder och nyckeltillverkning samt elstängsel till kreatur samt arbetskläder och skor. Det går att få nästan vad som helst till trädgård och bygg hos Harry Perssons Byggnadsvaror.

Man har kunder i hela Sverige via internet och järnhandeln är den stora biten. De har Blekinges enda tryckimpregnering- anläggning på ett eget snickeri, så de bearbetar själva träet innan det trycks. Det innebär att det inte blir något tryckimpregnerat spill vilket är bra för miljön.

De huserar på 3 plan och har en stor säljutegård. De är idag 8 anställda. De tillhör Bolist-kedjan men har för övrigt en fristående handel.

Text & Bild Monica Berg

Föregående artikelKvällen när Ovesholms Slott fylldes av stjärnor
Nästa artikelNystekt sill lockar till Valje