Bertil ”Loffe” och Kent.konstpåsk-09 070

 För trettonde året arrangerar Bertil Westerlund konstutställning på Garvaregården i Nymölla.

 Bertil ställer ut tillsammans med bikdkonstnärerna Janne ”Loffe” Carlsson, Maimo Widesjö, Frida Malm, Anette Lundberg och Marianne Nilsson samt skulptörerna Kent Viberg och Niclas Harvia. Jonas Lundh som tidigare har deltagit ställer i år ut i sin atelje’ på konstnärsgården vid Karibakka i Sölvesborg.

Jöran Nöbbelin har i år flyttat till Nymöllas bysmedja och visar där tillsammans med Christel Persson konst och design.

Janne ”Loffe” är som de flesta kanske vet en eftertraktad kulturaktör inom film, teater och musik och har haft snålt med tid för sitt måleri, men en glad själ som han mixar ihop en blandning av gammalt och nytt måleri. Nya utställare i år är Anette Lundberg och Marianne Nilsson som visar sina harmoniska tavlor vilket är ett bra komplement till Maimos magiska och Fridas unga friska måleri.

Förutom bildkonsten ger Kent och Niclas rummen en spännande karaktär med sina skulpturer. Kents skulpturer av bl.a. tidlös och evig diabas väcker tankar och känslor om att även det hårda materialet kan få en visuell mjukhet. Niclas plåt, metall och betongfigurer utstrålar en anatomisk energi och själslighet.

konstlotteriet kan man vinna konst av konstnärerna. På långfredagen blir det musik och sång med Adelsbo. Nymölla kvarn har också sin traditionella utställning med bl.a. Flodins, Tre breve’ och Charlotte Pettersson.

Alla utställarna vill tacka Stora Enso och Nymölla bruks fritidsförening som ställer upp för detta kulturevenemang. GARVAREGÅRDEN HAR ÖPPET  HELA PÅSKEN KL. 10 – 18.

Föregående artikelPÅSK-Konst Bromölla-Nymölla
Nästa artikelNäringslivsNytt