HässleholmAlla åldrar och både män och kvinnor deltog i Lindas pass på Hässleholmsgården.
Att gå på gympa ihop med en stor grupp kan ibland kännas lite skrämmande, men för vissa väldigt skönt. Alla är där av olika anledningar, det kan vara för att gå ner i vikt, hålla formen man redan har, stärka sin kropp eller bara för att man tycker det är roligt. Rebecka Kull och Emma Fredriksson håller ett eget pass för bara ungdomar och hoppas på att många ska börja gympa med dem.

– Jag är ansvarig för ungdomsgympan, berättar Linda Flygare, en av ledare på Korpens gympapass. Det kommer röra sig om ungdomar mellan 13-20 år som får vara med på de här ungdomspassen och gymnasietjejerna Rebecka och Emma kommer hålla i det. Vi vill få in fler ungdomar och ledare i Korpens ideella förening och eftersom vissa förknippar Korpen med äldre människor är det inte så lätt. Vi som är med i Korpen menar att alla platsar, ung som gammal. Passen anpassas efter människan, inte tvärtom och man ger allt i sitt eget tempo.
Korpen Motions och idrottsförening håller på med allt från fotboll till gympa och gympapass hålls det ca 14 i veckan. Man betalar 500 kr/termin eller 30kr/gång.
Linda Flygare har varit gympaledare i ca 4 år och tycker det är jätteroligt.
– Jag kom in i det av en slump och nu håller jag i Turbobox, Gympapass med styrka, ett yogainspirerat gympapass och traditionellt gympapass, berättar Linda.
– Förr var det mer äldre som höll på med gympa, men idag vill vi få in flera yngre och visa att alla kan gympa oavsett ålder och kön, avslutar hon.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelHässleholm förr i bild – Egen Facebooksida
Nästa artikelINFO-Bladet november, på webben.