KristianstadJafet "Jay" Samson.
Redan som liten pojke började Jafet ”Jay” Samson med musik och i tidigt som vid 9 års ålder rappade han.  Dansen började vid ännu yngre ålder och med influenser som Michael Jackson var det ingen hejd på Jafet.

-Jag hade en boombox och Mamma har sagt att jag började gunga till musiken i den när jag var ett år gammal. Redan när jag var liten försökte jag sjunga, men det gick inte, berättar Jafet med ett leende på läpparna. Michael Jackson har varit den jag inspirerats av mest när det gäller dansen och Usher, Boys II Men och Craig David är några som inspirerat mig inom sången.
Utan att ens tagit en sånglektion tidigare i sitt liv lyckades Jay ta sig till både slutaudition och sen semifinal i Idol 2011.
– Jag var nervös under auditionen i Idol men det gick ju bra ändå. Det roligaste under Idol var nog att få träffa så mycket duktiga människor, de som hållit på med musiken länge och de som precis kommit in i det.
För ungefär 6 månader sen, efter Idol blev Jafet Jay Samson signad av RoastingHouse AB.
-Det var ett tag efter Idol och jag hade jättemånga inlägg på min logg på Facebook. En dag bestämde jag mig för att gå igenom dem och det flesta var gratulationer och lovord om just Idol. Ganska långt ner på sidan fastnade jag för ett namn, Thomas Wallén, talangscout på RoastingHouse. Han skrev att RoastingHouse var intresserade att träffa mig för eventuellt skivkontrakt och först trodde jag att det var ett skämt.
I sommar har Jay varit på turné runt om i Sverige med DJ:n William Doremi.  Men den senaste spelningen som blev var på Kulturdagen på Näsby i Kristianstad den 8 september. Det var andra året i rad som Jafet uppträdde här och nytt i år var en I ♥ Jay Samson tävling. Den gick ut på att man skulle skriva I ♥ Jay Samson någonstans, på en t-shirt, kinden eller ett plakat och sen kunde man vinna ett fint pris. Vinnaren lottades ut under dagen.

Alla har vi mål och drömmar och Jafet berättar om sina.
-Jag skulle vilja stå på ett slutsålt Madison Square Garden i New York, det är min högsta dröm. Självklart skulle jag vilja åka på en World Tour också. Musiken är mitt liv och jag ser mig inte göra något annat än att syssla med det.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelKrönika-Ullared
Nästa artikelVånga Bygdens Skördefest – Folkets evenemang