Det är viktigt med bra service på Ivögården.Konferensgäster som njuter av den goda maten.- Nyligen har vi installerat två fräscha badtunnorna som rymmer upp till 20 personer totalt, säger Petter Jeppsson.Kristianstad
Ivögården är beläget mitt i vackra Ivösjön och det natursköna området blandas med smakerna av maten, tillagad på lokala råvaror i den mysiga restaurangen.

De Petter Jeppsson och två kompisar till honom står bakom Ivögården och har gjort det sen starten 2012.
– Det har gått väldigt bra, faktiskt över förväntan sen starten i maj förra året, berättar Petter som står för driften på Ivögården. Nu i höstas hade vi en väldigt lyckad gåsamiddag och julbordet blev också lyckat, med nästan helt fulla sittningar.
Ivögården var en dröm som gick i uppfyllelse för Petter och mottot är att förverkliga kunskap, och dela med sig av mat och service.
– Matens råvaror har lokal anknytning och våra rätter har smaker från hela världen, säger Petter. Med det menas att vi använder våra lokala råvaror tillsammans med kryddor från hela världen för att skapa internationell mat.
Ivögården har 46 stycken bäddar fördelat på 15 rum där företag, lägerungdomar och privatpersoner kan övernatta.
Sedan sommaren 2012 har det varit mycket utomhusrenoveringar och målande. Under januari och februari pågick en del inomhusrenoveringar på Ivögården.
Under hela året blir det en del bröllop på Ivögården.  Redan nu är det tio bröllop bokade, utspritt på 2013, och det har kommit flera förfrågningar till 2014.
– De som vill hyra Ivögården för olika festarrangemang är varmt välkomna att göra det, berättar Petter.
I vår blir det mycket jobb på utomhusmiljön, bland annat ska de anlägga en vingård med ca 400 stockar, bredvid de redan befintliga 52 stycken fruktträden.
I påsk har företaget extra öppet och en galleria finns tillgänglig för intresserade konstnärer men också besökare. Det kommer säljas hembakad marmelad och bröd.
– Det är ett ständigt projekt med Ivögården för det finns alltid något att göra på ett ställe som detta, vi kommer aldrig bli helt klara, avslutar Petter med ett leende.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelÄntligen är det dags…..du kommer väl?
Nästa artikelBarbackas fritidsgård är full av liv