Här får fåglarna hjälp av Katastrofhjälpen för fåglar och vilt.

Bromölla
Just nu pågår ett omfattande saneringsarbete där många inblandade hjälps åt att suga upp olja och begränsa skadorna på djur och natur efter fartygsolyckan i Pukaviksbukten.
Extra utsatta har våra lokala sjöfåglar blivit som behöver tvättas rena för att räddas från oljan. Det är ett svårt och omfattande arbete som görs av Katastrofhjälpen för fåglar och vilt, KFV.
Ivetofta Sparbank i Bromölla bidrar med 50 000 kr till att hjälpa och rädda fåglarna efter oljeutsläppet.
– Vi är en lokal sparbank med hjärtat här och vi värnar den bygd som vi finns i. Det var hemskt när man såg bilderna på fåglar indränkta i olja och vi förstod att det skulle krävas ett omfattande arbete för att sanera kusten från olja och att hjälpa fåglar och andra djur.
Det var självklart för oss att stödja saneringsarbetet, berättar Christian Jönsson, Vd på
Ivetofta Sparbank
Sparbankerna i närområdet sluter upp och gör en gemensam insats i saneringsarbetet för att begränsa skadorna på djur och natur som finns i deras verksamhetsområden. Tillsammans skänker bankerna 250.000 kr.
Vad härligt att det ges bidrag när det finns duktiga frivilliga som utför ett arbete som räddar fågellivet. Man får inte glömma bort att detta är en katastrof som kan bli långvarig och att olja även kan synas till våren igen.
Oljan som är giftig får man vara noga att skydda sig emot om man ska handskas
Kort om Katastrofhjälp – Fåglar och Vilts Riksförbund (KFV)
KFV Riks är ett riksförbund bestående av ett 40-tal lokalföreningar och rehabiliterare spridda över hela landet från Ystad i söder till Haparanda i norr.
KFV:s verksamhetsområde är rehabilitering av fåglar och vilt, där allt arbete sker ideellt och KFV:s etiska regler är ledstjärna.

Christian Jönsson, Vd på
Ivetofta Sparbank

KFV Kristianstad/Bromölla
Bromölla 0705-471610 eller 0709-384390 Kristianstad 0702-063958, 073-8559222 eller 0702-581434
Sölvesborg 0730-433450 Om du har frågor som gäller igelkottsungar, kontakta 0707-317141 via SMS
Text: Patrik Lundin
Foto: Stefan Gabrielsson

Föregående artikelVIP kväll hos Stig Ericssons Bil
Nästa artikelKulturkalas hos Blue Note med Swing Street Orchestra