istaby-bilserviceIstaby Bilservice i Sölvesborg startade 1996 i pappas garage 200 meter från nuvarande lokaler.

Jocke Svensson blev arbetslös efter att ha jobbat 1 år på en verkstad i Sölvesborg. Innan dess gick han fordonsutbildningen i Sölvesborg. I stället för att gå arbetslös valde Jocke att starta eget. Efter 1 år blev det för trångt i garaget och hösten 1997 köptes en tomt 200 meter längre bort.

Våren 1998 startades bygget av ny verkstadslokal. Jocke byggde, tillsammans med vänner och bekanta, på kvällar och helger och skötte företaget på dagtid. År 2000 flyttade de till den större lokalen. Idag finns en medhjälpare till i företaget, Anton Krook. Han hade en praktikplats först i 6 månader via Arbetsförmedlingen, men från 1 augusti anställdes han.

Huvudsysslan i företaget är reparationer, service och försäljning av däck till alla bilmärken samt däckbyten. Fordonsteknik, serviceintervaller och monteringsvägledning för kamremsbyte är bara ett litet axplock ur den information som finns i deras avancerade dataprogram och IT-redskap. De använder det mest kompletta och avancerade diagnossystemet för felsökning av modern fordonselektronik – de kan bl a felsöka på motorstyrning, ABS, TRACS, klimatanläggning, automatlåda och mycket mer.

– Min specialitet är allt som rullar på gummihjul, utom flygplan. Allt från gräsklippare till entreprenadmaskiner, säger Jocke. Istaby Bilservice är en Mekopartnerverkstad, vilket innebär samarbetspartner med Mekonomen när det gäller kampanjer och erbjudanden, köp av reservdelar mm.

Framtidsplanen är att fortsätta i samma anda för det går väldigt bra.

– Vårt mål är att ge kunden god och snabb service så han eller hon blir nöjd.

Vi använder oss av den senaste tekniken, och med hjälp av utbildningsprogram och kurser är vi alltid uppdaterade inom våra områden och oavsett bilmärke behåller du fabriksgarantin på bilen, och får en giltig stämpel i din servicebok, fortsätter Jocke. Tanken finns att i framtiden bygga ut med ca 150 kvm till för att kunna ta emot större fordon och då kommer minst en till att anställas.

Lycka till önskar InfoBladet!

Text & bild Monica Berg

Föregående artikelSmörgåstårtor i långa banor!!
Nästa artikelLivskvalité för våra brukare