Sölvesborg
Tänk dig att du är 25 år och blir arbetslös, lägg där till att det i media basuneras ut hur tufft det är för ungdomar att få arbete. Vad gör du i den situationen?

Kanske startar eget företag? Ja, detta gjorde ialla fall Andreas ”Iia” Joelsson 25 år från Sölvesborg när hans anställning på LB-hus upphörde i om med konkursen. Sedan juli  i år driver han Sölvesborgs plattsättning. Självklart diskuterades företagsstartten med sambon och efter lite funderande så var han i gång.
Efter 8 år i branschen så kände Andreas att han ville fortsätta  med plattsättning även om det inte skulle vara som anställd.  Med ett eget företag så kan han satsa på att hjälpa kunder med kakel och klinkers som han menar i dag mer är en design och närmare möbel än bara ett ytskikt.
-Viljan att starta eget har nog alltid funnist där men aldrig tillfället förrän jag blev uppsagd berättar Andreas.
– Efter en starta egetkurs så fick man tänka igenom hur det skulle funka och om man var beredd att satsa.  Eftersom detta påverkar hela mitt liv så pratade jag igenom det med min sambo och så blev det till slut ett företag.
Varför ska kunder anlita dig ,frågade jag ?
Svaret blir tvekande och så berättar han att han inte vill skryta om sig själv. Aj aj säger jag och menar på att visst måste man berätta vad man är bra på och då kommer det följande bevingade ord från Sölvesborgs plattsättnings ägare.
– Jag tycker att som en god lyssnare så sätter jag kundens önskemål i första hand i mitt arbete och sen vill jag att mina kunder ska känna att de kommer kontakta mig för nästa uppdrag också. Jag utför alltid alla mina jobb med största noggrannhet.
Andreas håller även på att fortbilda sig för att få en certifiering  från BKR (Byggkeramikrådet) och därmed ha papper på att han kan tätskikt och kunna ge garanti på sina våtrumsarbete.
-Det ger kunder en tryggare tillvaro om jag har denna certifiering tror jag säger Andreas.
Genom sina samarbetspartners inom bygg, el, VVS så kan han ge fullgod service vid om och nybyggnation. Intresset för att utvecklas och anta utmaningar gör att han blir ett säkert kort för framtida kunder.
Jag lämnar Iia och önskar han lycka till med sitt företag och tänker på hans ord igen, ”god lyssnare så sätter jag kundens önskemål i första hand”, mm låter bra.
Text & Bild Patrik Lundin

Föregående artikelBok om Listersläkten
Nästa artikelFrån topp till tå – din hudterapeut