Liten värld Jag bor i en mellanstor, mellansvensk stad i mellansverige. Kom hem lite trött och urlakad från jobbet sent i eftermiddags.

Kliver in som vanligt i hallen och ropar ”Tjohoooo”. -”Tjohoooo mammsingen, du har ungdomsgård hemma”, svarar sonen. Jag tar av mig ytterkläderna och går in för att hälsa. En lång, ung man sträcker fram näven och presenterar sig som Daniel. Jag hälsar och säger mitt namn och då svarar han med att fråga om jag inte känner igen honom. Hm.. Inte gör jag det. Han berättar för mig att han minsann har bjudit mig på kaffe. ???

Då jag inte har för vana att hänga ute och dricka kaffe, än mindre med så unga män, så frågar jag hur/var/när? Det kommer då fram att han jobbade på en hamburgerrestaurang tidigare och att han vid något tillfälle bjöd mig på kaffe då han kände igen mig som min sons mor. Säga vad man vill men de är trevliga dagens ungdomar!

De två ungdomarna skall nu gå iväg på fest. Fast först ska de förbi Daniels pappa, som han i förbifarten namnger som Mirko. Det går upp ett ljus. Mirko. När jag ser på Daniel nu så SER jag Mirko. En kille som var med och tränade kampsport för en så där snart 30 år sedan. Jag berättar det och vi skrattar. Jo, hans far hade visst tränat kampsport. DÅ går det upp för mig att jag känner Mirkos nya dam. En klasskamrat till mig från mellanstadiet. Vilket är över 35 år sedan. Jag berättar det för Daniel och vi skrattar om hur liten staden är.

Då.. Säger Daniel att han kallar min sons kusin, Marcus, för ”brorsan”. ??? Får då veta att Daniels mamma är sambo med Marcus pappa. Stefan. Med vilken jag varit släkt och firat ett otal födelsedagar, julaftnar och annat firarvärt med. Så efter endast 2-3 minuters samtal har vi knutit ihop ”hela” stans befolkning och lagt den i samma påse. Jisses. I alla fall kändes min hemstad plötsligt väldans liten. Vi är ca 130 000 invånare och det verkar inte bättre än att alla känner alla.

Var det någon som hängde med? Själv sitter jag fortfarande denna fredag afton och kliar mig i huvudet och funderar över hur detta kan ha gått till. Lägger upp fötterna på soffbordet, tar en klunk dietläsk och avslutar för denna gången.

Tack för nu /Bia

bia1

info@infobladet.com

Föregående artikelModevisning på Lilla Torg i Kristianstad med barnen i fokus!
Nästa artikelUPP2011 – En värld av upplevelser!