Att hamna i händerna på en nyutexaminerad MakeUpArtist, kan det bli mycket bättre? Det var precis detta som hände mig för några veckor sen.
Från Rättvik i Dalarna kom Nina Kalles för att hålla MakeUp-skola för sju entusiastiska tjejer i Olofström. I tre intensiva dagar hölls det kurs där de fick lära sig om färg o form. I kursen ingår både teori och praktik o sista dagen kommer det modeller som ska sminkas. De får tre modeller var och varje modell fotograferas både före och efter sminkningen.
Nina som startade upp Siljansbackens MakeUp skolan för ett år sedan berättar att intresset är enormt och att hon redan har haft tre kurser bara i Blekinge. Hon är nämligen mobil och åker omkring och håller kurs. För som hon säger: – Det är lättare för mig att ta mig till eleverna än att tio stycken ska åka till mig.

Hon har sedan 1993 varit yrkesverksam inom kosmetika, dels genom att ha arbetat som MakeUp Artist för privatpersoner och företag, dels genom att ha hållit föreläsningar och utbildningar.
Då Nina har väldigt mycket att göra håller hon nu på att lära upp tolv stycken nya instruktörer. En av dessa är Paulina Olsson som ursprungligen kommer från Olofström. Hon har sedan augusti ifjol arbetat som frisör på Bobbys Hårstudio i Stockholm. Sedan 1 februari är hon dock egen företagare och hyr stol på Style by Charbel. Jämsides med sitt arbete som frisör kommer Paulina att arbeta som MakeUp Artist. Hon kommer att ha hand om kurserna som kommer att starta upp i Stockholm under våren. Kurserna hålls som sagt i hela landet, där behovet finns, dit kommer makeup-artisterna.

makeupKurserna som börjar med tre intensiva dagar följs av fyra månaders praktik. Man blir då tilldelad tio uppgifter som ska göras. Man ska sammanlagt få ihop 70 modeller som ska sminkas i olika kreationer, modeller i alla åldrar. Kursen avslutas med att man åter igen träffar Nina och får göra ett slutprov.

I början av maj kommer det att hållas kurs i Kristianstad. Om du tycker detta låter intressant och vill veta mer om kursen kan du gå in och kika på www.siljansbacken.se.

Nina avslutar med att säga: – Alla människor är vackra och unika! Med sminket vill vi bara förstärka de drag man redan har, inte förändra.

Föregående artikelMilla tipsar inför påsken
Nästa artikelBland stockar och sågspån