Det vi kallar ekologisk mat är vad våra förfäder kallade mat. Idag är våra grönsaker väldigt besprutade och köttet vi äter är fullt av antibiotika och andra kemikalier som kan orsaka allvarliga hälsoproblem.Ekologiska läckerheter.Sinia.
Man tar antibiotika för att hjälpa kroppen att stärka sig själv, men att äta olika antibiotika genom den vanliga kosten kan skapa stora problem eftersom den är avsedd för djuren och inte för människor. Med tiden så kommer de dåliga bakterierna bli resistenta mot antibiotika och då hjälper det inte längre. Genom att ta antibiotika så ger man heller inte sitt eget immunförsvar chansen att förstärka sig själv.

Att köpa ekologisk mat och ekologiska produkter är inte bara bra för oss, det är också bra för djur och natur.
Djurproduktionen vi har idag stressar de djur vi föder upp som mat. Det mesta köttet som vi köper idag kommer från djurfabriker, där djuren bor i byggnader som är designade för att inhysa så många djur som möjligt på en liten yta, vilket självklart blir väldigt trångt och stressat för dem.
På ekologiska gårdar får djuren inte bara gå fritt och leva ett bra liv utan äter också en ren och kemikaliefri kost.

Genom att köpa ekologiskt så ger du också dig själv renare vatten. Vanliga plantager använder väldigt ofta bekämpningsmedel och andra former av kemikalier som senare finner sin väg in i marken och ner i våra vattenkällor. Ekologisk mat har också mycket större utbud när det gäller vitaminer och antioxidanter som är viktiga för att våra kroppar ska kunna fungera ordentligt.

Om du vill läsa mer så kan du gå in på KRAV.se

Text & Bild: Sinia Lindh

Föregående artikelFlygets dag
Nästa artikelÖnskeambulansen gör drömmen verklig!