Annelie utanför hundshopen
Annelie utanför hundshopen

Strax utanför det lilla samhället Gualöv ligger Gold Klitts Kennel – Hundtrim – Hundshop

Anneli Salenius och hennes man Michael har fött upp Golden Retrievers i 14 år. Annelie har hållit på med hundar i 25 år.

Hundintresset är starkt och när man köpte gården för ca 2 år sedan var tanken att kunna kombinera hunduppfödning, erbjuda hundtrimning och starta en hundshop. I ett år har hundtrimmet varit igång samt hundshopen i en liten skala. Annelie trimmar alla raser men retriever-raser trimmas även för utställning.

I tegelstenslängan finns nu en butiksyta på ca 80 kvadratmeter bevarad i gammal stil. Här är det satsning på hund, hund och hund. Foder, tillbehör och nu satsas det på hundburar. Eftersom man inte har någon lokalhyra kan man erbjuda låga priser, kunskap, personlig service och rådgivning när det gäller pälsvård, utfodring samt hundens välbefinnande. Har man tur kan man vid besöket få se söta Golden valpar, shettlandshästar och katter. Bra att veta är att hos Gold Klitts Hundshop kan man beställa skräddasydda hundkoppel. Annelie och Michael ställer ut sina hundar och ordnar också valpträffar.

Jag frågade Annelie om hon inte ska starta upp ett hundpensionat eftersom hon har ytan och kunskapen. -Flera har frågat mej, men då måste man ha tiden och den lägger jag nu på uppfödning, hundtrim samt hundshopen.

Anneli hälsar gamla och nya kunder välkomna och vill samtidigt passa på att säga att öppet hus kommer hållas längre fram i vår.

Hundtrimmet och lite tillbehör
Hundtrimmet och lite tillbehör

Text & bild Monica Berg

4 veckors Golden Retriever valp
4 veckors Golden Retriever valp

Föregående artikelMairo och Lampkungen, butikerna för dig som älskar inredning
Nästa artikelLångörat sladdbarn