Affärsspindlarna
Affärsspindlarna

Affärsspindlarna Den 10 november var det hälsokväll på Livshjulet i Bromölla. Tanken var att man skulle ägna denna kväll åt att ta hand om sig själv. Här fick man testa bland annat natursmink, fot- och handmassage med produkter från Organique. Maybritt Krewald höll även föredrag om essentiella oljor som stärker hälsan och ger dig skönhet inifrån och ut. Fyra olika företag hade slagit sig samman denna kväll för att sprida budskapet om hur viktigt det är att ta hand om sig själv för att må bra.

De företagsamma kvinnorna träffades genom successteam som är ett nätverk för kvinnliga företagare. När träffarna upphörde valde fem kvinnor att fortsätta i samma anda eftersom de tyckte att upplägget funkade bra. Syftet med träffarna är att varje deltagare sätter upp nya mål och tillsammans stöttar och uppmuntrar varandra för att nå målen.

I nätverket ingår: Organique, ett företag som startades 2009 och drivs av Sara Cajrup och Janet Svensson. De startade inte bara ett företag utan även ett helt nytt koncept som de äger i Sverige. I deras butik på östra storgatan i Kristianstad kan man hitta mycket till sin kropp med inspiration från hela världen som t.ex. krämer, tvålar och naturliga hudvårdsprodukter. De erbjuder även behandlingar av olika slag. Gyllene Saxen är en frisörsalong och ligger på östra boulevarden i Kristianstad. Här har de hållit hus sedan 1987. Företaget har två ägare varav Miljana Ristic är den som ingår i det kvinnliga nätverket.

MK oljor drivs av Maybritt Krewald. Företaget producerar ekologiskt kallpressade oljor och aronia juicer. Deras koncept är, skönhet inifrån och ut. Genom att dricka en liten skönhetsshot varje dag ska hälsan, huden och kroppen bli på topp. De är först inom denna metoden och produkterna finns även i Danmark, Tyskland, Finland, Norge och England.

Livshjulet är ett dagspa som ligger i Bromölla och drivs av Susanne Karlsson. Här blir man erbjuden behandlingar och spa-bad. Man jobbar även med ett helhetstänk utifrån naturmedicinska grunder och meginmetoden som innefattar både kropp och själ. Susanne har också en liten butik där hon säljer produkter så som örter och vitaminer, även MK oljor och tvålar från Organique.

De olika företagen har en gemensam nämnare, nämligen skönhet och hälsa. Hälsokvällen som de tillsammans anordnade var bara en början på ett samarbete som på olika sätt kommer att fortsätta i framtiden.

Text och bild Belle Karlsson och Veronika Brink

Föregående artikelFöretagscup i Innebandy i Bromölla
Nästa artikelGod Jul & Gott Nytt År!