Patrik Göransson
Patrik Göransson

Bromölla Innebandy har i några år funderat på att göra en större turnering i Innebandy. Och då för företagen i regionen. Nu är det så äntligen dags.

Lördagen den 12:e februari går den första Innebandycupen av stapeln. – Känns skönt att vi kommit till skott nu. Det behövs verkligen och vi tror att både intresse och underlag finns, säger Bromölla Innebandyklubbs ordförande Patrik Göransson. – Meningen är ju att turneringen skall kunna bli en återkommande aktivitet. Arrangemanget är något som vi vill bygga vidare på så det skall bli kul att dra igång detta. Faller dessutom andra pusselbitar på palts som den nya hallen om något år så kan detta arrangemang bli riktigt stort.

Företagscupen spelas i år i Tianshallen men planer på att kanske ha mer än en hall igång under dagen finns. -Vi får se hur stort intresset blir. I år får vi nog begränsa oss till en hall men vad framtiden kan ge oss om något år får vi väl som sagt se, säger Patrik Vi har inget emot att skapa en rejält stor cup.

Reglerna är väldigt enkla. – Vi spelar med 4 man på planen med målgård som inte skall beträdas. Hoppa får du göra för att ta ner bollen, dock inte nicka, och varje match är 12 minuter lång, i övrigt följer vi innebandyns regler säger cupens arrangemangsansvarige Joakim Assarsson. -Vi har valt att inte sätta regler för om man har licens eller ej denna gången, att spela på liten bana med 4 man på plan, betyder inte alltid att en spelare är dominerande bara för han/hon har licens. Det finns oerhört många spelare som är superskickliga på mindre bana trots att de inte är aktiva spelare.. Dessutom vill vi ju oerhört gärna nå ut även till de mindre företagen så de kan skrapa ihop ett lag som tävlar i företagets namn. Det blir roligare då när vi inte bara har lag från de stora företagen i området, fortsätter Jocke. Självklart är alla precis lika välkomna.

Både Patrik och Jocke med hela föreningen hoppas kunna väcka intresset bland de anställda att plocka fram klubban och göra upp om kampen ”Årets Företagsmästare 2011” Att hela klubben hoppas på en proppfull hall denna lördag råder inga tvivel om. – Inte var dag som det händer något lite extra i byn. Vi hoppas kunna bidra till detta genom vårt arrangemang. Lite annat runt omkring får det också bli denna dag. På sikt så går det att göra väldigt mycket, säger Patrik Som avslutning så skickar båda två följande lilla uppmaning,

– Kom igen nu företagare och anställda. Dax och ge er in i kampen för att kämpa om titeln?..

Vi ses i februari.

Joakim Assarsson
Joakim Assarsson


Text: Patrik Göransson

Föregående artikelFör dig som vill ha ett framtidsyrke inom hästnäringen
Nästa artikelHUD, HÅR, OLJA och SPA i framgångsrikt samarbete