Nadine och Dagmar utanför Hotell Fritzatorpet.Olofström
Vägen slingrar sig in i skogen norr om Olofström och tar mig mot resans mål. I den natursköna Halens naturreservat ligger det ståtliga Hotell Fritzatorpet. Vid den glittrande sjön lyses den mysiga byggnaden upp av höstsolen.

Inne i lobbyn blir jag mottagen av Nadine Persson, VD på Hotell Fritzatorpet. Efter en stund kommer även Dagmar Persson ut för att prata med mig och jag får genast reda på att företaget är familjeägt.
– Vi tog över Hotell Fritzatorpet 2010. Då hade det stått tomt i 2 år på grund av konkurs 2008, berättar Dagmar.
Hon driver hotellet tillsammans med sin man och dotter och en helt lysande personalstyrka.
– Personalen har vi valt med omsorg, eftersom hotellets historia inte har varit så bra, berättar hon. Vår personal är utöver det vanliga och jag har inte haft några problem alls när det gäller dem.
Nu inför jul kommer Nöjeskompaniet, Hasse Andersson och Nils Åkesson, ha sin traditionella julshow på Hotell Fritzatorpet. Det kommer bjudas på humor, sång, dans och underhållning utan dess like.
– Vi är otroligt stolta och glada över att få ha Nöjeskompaniet som underhållning när vi har våra julbord, berättar Dagmar. Jag vet att Nöjeskompaniet väljer sina samarbetspartners med stor omsorg och försiktighet, det är en ära att de valt oss. Vi kommer leverera till 100 procent med mat och Nöjeskompaniet likaså med underhållning. I samband med julshowen den 8/12 kör vi en retur på årets julskyltning här på Hotell Fritzatorpet, det ska också bli riktigt kul.
Underhållning och mat av högsta kvalité har utlovats och jag tror på att Dagmar håller sitt ord när jag sedan lämnar Hotell Fritzatorpet bakom mig.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelLars Ericsson är mäklaren som bryr sig
Nästa artikelArtist 2012 – Carl, artist och arrangör