OlofströmCarl spelade gitarr och sjöng på Artist 2012.
Med 22 anmälda deltagare har årets ”Artist” kört igång i Olofström. Förberedelserna med ljud och ljus har varit en del av jobbet inom arrangemanget och artisten och arrangören Carl Hansen visar mig runt i replokalen där några av banden varit.

– I förra årets arrangemang var jag scentekniker. Jag ställde också upp och kompade en del av artisterna på olika vis och var själv med och uppträdde.
När Carl var runt 10 år gammal tog musikintresset fart.
– Jag började leka i pappas studio med musiken och därefter har det bara fortsatt i samma stil. Rock och hårdrock var det jag var mest intresserad av på den tiden men idag är mitt musikintresse brett och jag lyssnar på allt från techno till metal. Allt utom dansband.
Carl gick i musikklass på Högavångsskolan och sen blev det C4-gymnasiet i Kristianstad.
– Både Musikklassen och C4 har gett mig jättemycket, men det har krävts en hel del hårt jobb från min sida också. Om man vill utvecklas måste man lägga ner mycket tid på studier och ha disciplin på sig själv.
I artist 2012 var Carl med i 3 akter i olika band och en 1 akt helt solo då han sjöng och spelade gitarr. Han hjälpte även till som scentekniker det här året precis som 2011.
I början av augusti började evenemangsinfo om Artist 2012 sprida sig, men i mitten av augusti var endast 8 artister anmälda. Arrangörerna oroade sig för att kanske få lägga ner evenemanget helt. Men efter några veckor kom fler anmälningar och Artist 2012 fick leva vidare. Under hela september och fram till den första deltävlingen kunde man fortfarande anmäla sig.
I framtiden hoppas Carl att Artist kommer fortsätta och att fler nyfikna och unga sinnen satsar på sina drömmar.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelHotell Fritzatorpet presenterar Nöjeskompaniets julshow
Nästa artikelAhlbergs bil är unika med PST.