hostglod-1För nästan exakt ett år sedan invigdes det under Bodagarna nybyggda lägenheter i Valje Strand. För att se hur några av de boende trivs där gav jag mig iväg för att undersöka saken.

Utanför huset som visar nummer 14 på väggen möter Kerstin och Krister Lindekrantz mig med en välkomnande hälsning. De tar mig till baksidan av huset, vilket ska visa sig nästan ta andan ur mig. Jag frågar om de ser hur vackert här är eller om de kanske redan har blivit ”hemmablinda”. Men de övertygar mig om att visst ser de hur fint deras lägenhet ligger med utsikt över havet. En välskött trädgård med blommor och egenhändigt gjutna hattar och annat möter mig.

Jag får följa med dem in i lägenheten och de visar mig runt. En lägenhet med tre rum och kök och med extra högt tak i köket. Jag säger till Kerstin lite skämtsamt att här räcker det minsann inte med gardiner på 2,20 m. – Nej, skrattar hon tillbaka, att färdigsydda gardiner är inte att tänka på, för då får man sy på en volang där nere. Området de bor på bestod tidigare av betesmark men har nu förvandlats till tio stycken fina lägenheter och sexton till håller på att byggas.

Totalt ska här alltså bli 26 stycken. För Kerstin och Krister gick inte flyttlasset så långt den 1 november 2009. Detta då de bodde nere i byn i Valje som ligger en kilometer därifrån. De har i många år planerat att sälja sitt hus och har gått och väntat på den rätta lägenheten. Då de bott vid havet i stort sett hela sitt liv visste de direkt att de ville ha en lägenhet i Valje Strand när detta kom på tal. De fick vänta i ett år innan de kunde flytta in men den väntan är inget de ångrar.

De trivs som fisken i vattnet här och planerar att stanna. För nu har de allt man kan önska, fin lägenhet, lagom stor trädgård, mer fritid och så är det ju inga bekymmer om något skulle gå sönder. För då lyfter de bara luren så kommer BromöllaHem och fixar detta. För att kunna visa er läsare hur fint det är i Valje Strand bad jag Kerstin och Krister vara fotomodeller vilket de lite motvilligt ställde upp på. De klarade detta med bravur och med fina bilder i kameran tackade jag för mig efter en trevlig pratstund och begav mig hemåt.

hostglod-2

Text&Bild Paulina Bengtsson

Föregående artikelSkåneporten, en av de viktigaste händelserna i Bromölla?
Nästa artikelHVH-Villan visas under Bodagarna