I höst är trenden mörka, mustiga nyanser som går i brunt, guld och grått. En klassisk ”sotsminkning” är helt rätt när man gör stan osäker. Eller varför inte guldigt glänsande ögon när man fikar med väninnorna?Applicera sminket med mjuka drag.Det är viktigt att man har bra och rätt borstar.Starkt röda läppar är det senaste i höst.Höstens make-up är väldigt blandat i både starka färger och mörka toner.
Penslar är något som är mycket viktigt när man ska lägga den perfekta sminkningen. Ibland behöver man en tjock borste för att t.ex. applicera mineralpuder över ansiktet. En tunnare ”snedställd” borste är bättre om man vill fokusera på ögonen eller kanske näspartiet. En sak man kanske inte tänker på men som är mycket viktigt är att rengöra borsten en gång i veckan. Den håller mycket längre då.
Innan man börjar med sminkningen bör man ha någon slags fuktighetskräm under. När man sen ska applicera basen exempelvis mineralpuder börjar man med ögonen. Det som rekommenderas är att applicera mjukt, i cirkelrörelser för att undvika fula linjer.
Shading är ett bra tips för att dölja och få ner större områden i ansiktet. Till exempel om man vill att näsan ska se mindre ut kan man använda shadingen som skuggar och gör området mörkare. Det finns många knep med make-up och man kan alltid testa att dölja saker med smink istället för att göra ansiktskirurgi.
Higlighting är när man tar en ljusare färg än shadingen men mörkare än sin egen hudton som exempelvis matt och skimrande. Med mjuka drag drar man över bredaste delen på tinningen och går sedan över till hakpartiet. Man tar sedan lite på näsryggen där man precis lagt shadingen men med mindre borstkontakt och ganska nära nästippen.
För att sedan ”sudda ut” skillnaderna mellan shadingen och highlightingen på näsan använder man ett mineralpuder i sin egen hudton och applicerar det på sidan av näsryggen. Detta kan man använda om man vill vara lite mer festlig.
Rougen som gäller nu, den nyaste rougen på markanden är gjord av kallpressad olja, alger och tång. För att få bästa resultat av Rougen bör man lägga den som ett horionsentalt V vid ögonen. Man kan välja själv om man vill ha den enkla, vardagliga looken med matt puder eller den lite mer festliga med skimrande puder.
Höstens trender är starka läppar och mörka nyanser i brons och brunt. Tips för att huden ska må bra är att dricka mycket vatten. Många solar mycket på sommaren och i solarie men solen gör att huden blir skrynkligare och åldras. Tänk på att anpassa trenderna efter dina egna önskemål så du inte blir missnöjd.
Text: Veronika Brink

Föregående artikelRoa4ever – mordgåtor uppdagas
Nästa artikelKrönika-Ullared