Gym1 som satsar på rymd, luftig och ren miljö

Det senaste tillskottet av Gym i Hässleholm är Gym1. Det startade så sent som i mitten av oktober 2011. Ändå är det fullt med folk när vi kommer in i den stora ljusa entrén.  Innan anläggningschefen Peter Ronner kommer och möter upp oss, hör vi skratt, lek och stoj. Det visar sig komma från ett härligt inrett lekrum där det för tillfälligt finns tre killar och en tjej som har kul under tiden mamma eller pappa tränar. När Peter dyker upp så visar han stolt upp sitt gym.

-Den största feedbacken vi får från våra kunder är att alla lokaler har stor rymd och en luftig miljö, berättar Peter.

Det är faktisk 5,8 m i takhöjd vilket ger just den rymden och en känsla av frihet som Peter menade.

– Vi har satsat jättemycket på ett hypermodernt ventilationssystem som byter ut 400 liter luft i sekunden, fortsätter Peter.

Jag kikar in i ett fullsatt spinning pass, men det finns inte ett uns av svettlukt trots att deltagarna uppenbarligen är varma. – Desto mer folk andas desto mer luft pumpas in i lokalen, förklarar Peter.

Efter spinningen pratar jag med ett par av deltagarna, och de menar på att det är bl.a. just den rena luften som gör de valt Gym1. Man behöver heller inte var jättetränad och för den delen bli uttittad som man kan känna på andra gym, utan alla är trevliga och hjälpsamma, inte bara personalen utan även andra Gym1kunder. Andra plus är tillgängligheten och att det finns alltid parkeringsplatser.

-Det är inte bara gym i lokalerna, berättar Peter.  Det finns även ett friskvårdscentra, salonger för både naglar och hår. Utöver det finns det bl.a. massör, kostrådgivning och zonterapi.

Jag lämnar Gym1, sätter mig i bilen med något skamfilat samvete om just det där med träning. Alla ser ju så pigga och friska ut där inne. Så det får nog bli till ett löfte om att börja på gym…

Text och bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelUKM – Ung Kultur Möts – i Bromölla
Nästa artikelINFO-Bladet testar Gyrotech utmanaren till Segway.