Dolph Lundgren körde  runt på en i melodifestivalen. Johan Rheborg i humorprogrammet Solsidan.

Det nya transportfordonet dyker upp lite här och där i TV-rutan, men man ser ju inte den så ofta i verkligheten. Förklaringen till det är med all säkerhet priset som ligger på ca 80-90 000. Men nu har det kommit en utmanare till den dyra varianten, Gyrotech, som kostar strax under 20 000. Vi beger oss till Däck i allt/First stop som är en av de första återförsäljarna i Sverige.

Efter lite tips och råd från Fredrik Klementsson så kliver jag upp på Gyrotechen. Det känns lite konstigt och osäkert till en en början, men efter bara ett par minuter var det som man aldrig gjort något annat. Med hjälp av kroppsvikten får du den till att röra sig framåt eller bakåt. På denna modellen är max hastigheten 10 km/timmen men det känns att man kör fortare. Räckvidden är 25 km. Vi testar den vid Finjasjöns småbåtshamn och när jag susar fram där får jag mer uppmärksamhet än om jag testat en ny Porsche.

Man kan stanna till och prata med folk för att sedan ljudlöst ta sig vidare igen. Under tiden jag kör kommer jag på massvis med ställe som Gyrotechen kan vara effektiv på. Campingplatser, lager, större utställningshallar, ja listan kan göras lång. Den är förvånande lätt att köra, och inte minst kul. Man vill liksom inte stanna och stiga av.

Gyrotech är både ekonomisk och miljövänlig och till ett överkomligt pris. Klassifieringen är som en cykel och har alltså ingen åldersgräns. Jag kan starkt rekommendera att testa detta häftiga nya transportmedel.

Magnus Kajrup

torget 4  (Small)

Föregående artikelGym1 som satsar på rymd, luftig och ren miljö.
Nästa artikelLottas Naglar utökar i Perstorp