Karlshamn

Studio Trend var med och arrangerade en Gör om Mig show som gick av stapeln den 20 oktober på Harrys i Karlshamn. Själva showen och föreläsningen hölls under några timmar på lördagseftermiddagen men förarbetet med modellerna och stilcoachningen började redan dagen innan.

Tjejerna på salongen gillade idén och tycker det har varit jätteroligt att få jobba med modellerna och se resultatet, berättar Caroline. Konceptet handlade om att få fram var och ens personliga stil, vilket var spännande. Det svåra var att arbeta efter någon annans direktiv, eftersom alla frisörerna är väldigt kreativa och gärna tillsammans med kunden kommer fram till vad som passar och känns bra. Nu var det ju ett helt koncept och stilcoacherna från Reborn Lifestyle hade redan klart för sig vad varje modell skulle ha för färg och stil. Modellen Malin Nilsson från Valje, skulle t.ex. färgas blond och på grund av sitt röda hår fick sitta en heldag, med sju stycken omfärgningar för att få till en bra färg. Resultatet blev lyckat och Malin är jättenöjd. Hon tycker de båda dagarna har varit en häftig upplevelse som hon gärna skulle göra om.

– Jag har varit så förvirrad i min stil, förklarar Malin Nilsson på frågan varför hon ansökte. Jag ville ha hjälp med hur jag ska klä mig. När jag fick barn ökade jag i vikt och kände mig inte riktigt bekväm i vissa kläder, berättar hon.

Nu har Malin fått tips på hur hon ska klä sig, vilka färger som passar henne bäst och hur hon ska bära dem, likaså skärningar och material.

– Klassisk mot tuff stil med inslag av jordfärger, det är jag det, säger Malin med skratt i rösten.

På salongen är de absolut sugna att plocka godbitarna från konceptet och göra det till en återkommande show. De fyra frisörerna, Madeleine, Therese, Caroline och Sofie är alla lika nyfikna på nya erfarenheter och upplevelser och kompletterar varandra bra på det sättet. De vill gärna att det ska hända lite runtomkring det vanliga frisörarbetet. I våras när Ernst Kirchsteiger besökte staden stylade de två modeller och att få fria händer att styla någon är jättekul.

– Vi gillar verkligen vårt jobb, tar oss tid med kunderna och försöker alltid att endast ta en kund åt gången vilket uppskattas, avslutar Madeleine.

Text & Bild: Susanne Karlsson

Tjejerna på Studio Trend.

Föregående artikelMed Ishockey lever man halt
Nästa artikelKura skymning