Hon arbetade 10 år som skådespelare och 10 år som komiker och gick rakt in i den berömda väggen. På härlig gotländska levererade Babben Larsson osminkade sanningar om sig själv under föreläsningen i Olofström den 26 april. Hon fick publiken att tjuta av skratt trots det allvarliga i budskapet hon ville förmedla.

Att gå in i väggen är inget roligt det vet alla som på något sätt varit där eller i närheten. För Babben tog det 7 år innan hon klarade av att börja jobba som Stand-Upkomiker igen och i början kallade hon det ”rolig föreläsning” eller ”kul mellansnack” för just ordet Stand-Up fick henne att fysiskt må dåligt.

10 år efter väggen var hon stresstålig igen och visste nu hur hon skulle göra för att inte falla tillbaka i stressen. Trodde hon ja! Signalerna kom smygande och hon förstod först inte vad som höll på att ske. Nu var det inte jobbet som stressade utan privatlivet. Hon hade sina söta hundar Socker och Tårtan som skulle på utställningar och skötas om osv. Det blev en press trots att hon tyckte det var så kul att hon blev helt uppslukad av det och så trillade hon dit igen.

– Jag måste ha larm och bromsar, för det hade jag inte alls, berättar hon. Det var gasen i botten hela tiden. Det blir som med kaffepannan – den står och kokar torrt på spisen om vi inte fyller på vatten. Inspireras i livet, eller så måste vi ta bort den från värmen och det är ju det samma som att varva ner.

Hon gav flera tänkvärda sanningar under kvällen t.ex. om hur vi blandar ihop oss själva med VAD jag gör med VEM jag är. Som t.ex. att ”svensken handlar för pengar de inte har, saker de inte behöver för att imponera på folk de inte tycker om! ”Den är ganska tänkvärd faktiskt, för så är det nog många gånger.

Likaså att vi inte lever det liv våra kroppar är gjorda för, som att vi tjänar ihop till diabetes 2 under ett långt och lyckligt liv… dock kanske inte ett så hälsosamt liv. Handfasta råd och tips på hur man kan förhålla sig i olika stressade situationer förmedlade hon med glimten i ögat. Och anmärkte på hur viktigt det är att bygga upp vår självkänsla som hon sa tyvärr var lagstiftad att vara dålig i det här landet om man ser till Jantelagen – Du är ingenting – först när du gör någonting är du något. Åtgärden på det är Affirmationer!

Babben Larsson hälsar alla glatt välkomnaI pausen skrevs det autografer i den nya bokenJosefina Carlsson och Anna Håkansson från Livshjulet fick äran att säga hej till Babben-Ta kommandot över ditt liv! Bli vuxen! Ställ dig framför spegeln, känn dig fånig, men säg orden och lura hjärnan. För du är VÄRD att tas om hand om! Hon spänner ögonen i publiken och avslutar med ett leende. Tack för mig – Friskvård á la Babben!

Text & bild: Susanne Karlsson

Föregående artikelRonnebygymnasterna på språng
Nästa artikelFridas Design stylar om ditt hem