Snart har 1 år gått sen Magnus och Pia på Hagberts tog över Radiohuset. I samband med detta lämnade de också Expert-kedjan för att istället ingå i Audio Video som Radiohuset tillhörde sen radiohuset-marstidigare.

Att byta kedja kändes som ett steg i rätt riktning för oss, och i och med övertagandet av Radiohuset så blev det ett naturligt steg att ta. Hela branschen har ju genomgått en stor förändring på senare tid och nånstans får man göra ett vägval som innebär att sättet man jobbar på är anpassat till den lokala marknaden. Vi vill att kunder ska kunna känna trygghet när de väljer att handla hos oss på den lokala orten. I ett längre perspektiv så måste man nog som konsument också fundera på hur man vill att framtiden ska se ut. Är det näthandel, stora köpcentra på större orter man vill ha eller är man mån om att även den lilla orten ska kunna överleva och tillhandahålla en god servicegrad.

Vi har ju en lång tradition i familjen bakom oss ända sen 1949 när vår far Egon Jönsson startade sin första fotobutik i Bromölla. Nu har vi tagit över Radiohuset som också har en ungefär lika lång historia bakom sig i Bromölla. Det var ju Otto Svenssons radio & tvbutik på Kyrkvägen som var ursprunget till Radiohuset. I Sölvesborg öppnade vi fotobutik 1964 och 2001 byggde vi ut och utökade sortimentet med radio och tv. Förändringen i Sölvesborg efter kedjebytet är egentligen inget annat än att fasadskylten är bytt och vi som jobbar där har röda tröjor på oss nu för tiden. Foto har alltid varit vår starka sida och det vill vi verkligen fortfarande framhålla, så där är inget förändrat. Vi tar fortfarande körkort & ID-foto, framkallar dina bilder och porträttstudion finns kvar. Något som på senare tid har blivit en stor produkt är att vi kan rädda dina gamla filmer, både 8mm smalfilm samt videoband av alla format. Även gamla fotografier går det att göra mycket med, om de är urblekta eller skadade, ja det mesta går att rädda.

Butiken på Industrigatan i Bromölla däremot har genomgått lite större förändringar sen vi tog över. Hela butiken har genomgått en total uppfräschning, vi har fått in bildkiosker så man kan framkalla sina digitala bilder snabbt och enkelt. Men den allra största förändringen är att vi valde att börja samarbeta även med Elon-kedjan, en av de större kedjorna inom vitvaror. Vi kände att vi hade utrymmet i lokalen som vi inte hade kunnat utnyttja till fullo så detta passade perfekt. Så idag hittar man det mesta man kan behöva inom hemelektronik och vitvaror som t.ex. kyl, frys, disk, spis och massor av mindre hushållsel hos oss. Vi ombesörjer även hemkörning och installation. Vi har duktiga servicetekniker om du får problem med tv-signal eller annat.

Föregående artikelMånadens blomma gick till Carola Karlsson
Nästa artikelKarate – en sport som ger självförtroende, respekt och disciplin