Den första september i år tog Jonathan Andersson över familjetraditionen efter sin morbror Sonny Österberg och man finns kvar i samma lokaler sedan mitten av 50-talet.

Jonathan började i företaget direkt efter gymnasiet och det var för 10 år sedan. Han har gått en gymnasial hantverksutbildning på Väggaskolan, byggprogrammet.

På Karlshamns Byggnadsglas jobbar också Stefan Nilsson och det har han gjort i 43 år samt Yvonne Österberg på kontoret. David Sonesson är lärling sedan 1,5 år.

Visste ni om att förutom att laga eller byta bilrutor så lagar man allt från det lilla dyra glaset till det stora fönstret.

– Idag blir vi anlitade att sätta inredningsglas, berättar Jonathan, det har blivit mycket populärt nu och istället för att kakla väljer man att måla eller tapetsera och sätter glas framför som är lätt att torka av. Tröttna man sen efter 2-3 år är det lätt att ta bort glaset och byta bakgrund. Bra tips för er som gillar att inreda och följa trenden.

Glaset går att få i vilken färg och ton man vill.

Drar det kallt från ert fönster och ni vill sänka era energikostnader så rekommenderas energisparglas som finns i både enkelglas och isolerglas och det stoppar kallras och sänker uvärdet. Jonathan åker ut till kunder för att ge råd samt hämtar fönster och annat som ska lagas eller bytas, de jobbar även ute hos kunden.

Text&Bild: Monica Berg

AB Karlshamns Byggnadsglas nya ägare (till höger) Jonathan Andersson tillsammans med Yvonne, David och Stefan

Föregående artikelVarmt och Gott i vinter och samtidigt spara energi
Nästa artikelMusikern som bytt huvudstaden mot Karlshamn