Kristianstad
Henrik Mohlin en av artisterna på ”Fem på Fenix” som kan upplevas under våren. Henrik är en lokal talang som är född och uppvuxen i Kristianstad. Han är den 4:e lokala artisten och tidigare har man hört; Emmett, Amanda Johansson och Duhkha.

– Jag är uppvuxen i Kristianstad och har alltid bott här, därför är mina texter inspirerade av staden, berättar Henrik. Jag började med musik när jag var 15 år gammal och har hållit på med det sedan dess som en hobbysyssla bredvid mitt vanliga jobb.
Hur kom du in på musikspåret?
– När jag fyllde 15 fick jag välja mellan en ny moped eller en gitarr. Eftersom jag redan hade en fungerande moped, blev det gitarren, säger Henrik och ler.
Idag är Henrik 32 år och har hunnit vara med i massor av band och konstellationer.
Aktuellt med Henrik är att han spelade in en skiva den 20 april, som blev den andra skivan i ordningen. Soloskivan kommer, som det ser ut i dagsläget heta, ”Bruksorterna” och texterna kommer vara på svenska.
– Jag skrev två låtar till nu i april till skivan, säger Henrik. Skivan släpps förmodligen till sommaren och musiken påminner om lugn, amerikansk folkmusik. Texterna kommer handla om sådant jag ser och upplever. Min inspiration kommer från omgivningen och staden Kristianstad.
Henrik Mohlin uppträdde på Café Fenix den 11 april och gillade konceptet med att spela på caféer.
– Det är kul att glädja människor genom att ge dem musik när de sitter och fikar, avslutar Henrik.

Text & Bild: Veronika Brink

Henrik Mohlin spelade gitarr och sjöng och stämningen i lokalen var på topp.

Föregående artikelTrygg hjälp under Valborg
Nästa artikelDags att vårtvätta bilen -Tänk på miljön