Kristianstad
Alice Berglund var den femte och sista som uppträdde på Café Fenix under våren. INFO-Bladet pratade med henne om drömmar och mål i livet.
– Jag har alltid hållit på med musik, berättar Alice. Jag är uppväxt i en musikfamilj så det har alltid varit en del av min vardag.
Alice är 17 år och går andra året på C4-gymnasiet i Kristianstad. Hon trivs på musiklinjen och hon tycker att C4 är en jättebra skola.
När började du mer seriöst med musiken?
– Jag spelade på en minifestival i en kompis trädgård i Olstorp och en kille som var där tyckte att jag var duktig, säger Alice. Efter det har han bokat in mig på några spelningar, bland annat i höstas på Biljardkompaniet i stan.
Alice är inte signad till något skivbolag ännu, men hon strävar inte mot det målet just nu ändå.
– Jag spelar musik för att jag tycker det är kul och jag satsar inte 100 procent på musiken nu ändå eftersom jag har skolan och annat också, säger hon. Jag vet inte hur det kommer bli med musiken i framtiden men det är jättekul när folk uppskattar min musik.
Hur framtiden ser ut vet inte Alice ännu, men hon har en dröm om att bli journalist.
– Jag jobbar hårt för att jag ska få bra betyg så att jag sedan ska kunna komma in på en journalisthögskola. Musiken kommer jag inte försöka försörja mig på, men jag kommer fortsätta så länge jag tycker det är roligt, avslutar Alice med ett leende.

 

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelRent och snyggt i verkstaden
Nästa artikelCarina och Roffe Sjölander har startat sitt gemensamma företag – Rocas AB