Ja i dessa tider  kan man undra hur möjligheter till ett lån för ny bostad ska kunna lösa sig. Man behöver ha en allt större insats. Om man inte har pengar till den delen av lånet som inte ingår i huslånet så kan man inte köpa hus, eller? Hur funderar bankerna i denna fråga?

Jag träffade Magnus Gardell, kontorschef och Nina Lorentzson, privatrådgivare på Handelsbanken i Sölvebsorg för att räta ut dessa frågetecken.

–          Vår affärsidé är att vara en fullsortimentsbank med lokal förankring vilket ger kunden bra service och snabba besked.  Eftersom vi utgår från kundens individuella behov och förutsättningar är vi duktiga på att hitta lösningar för den enskilda kundens ekonomiska lösningar, säger Magnus.

–          Vi vill ju på alla sätt vi kan hjälpa våra kunder och i de allra flesta fall kan man, efter att ha räknat att man kan bära de kostnader som man får, ge ett bra förslag till lösningar, fortsätter Nina.

Hur påverkar dessa nya regler de som funderar på att köpa hus?

–          Ja utan tvekan påverkar det många i negativ riktning. Man bryr sig inte om att undersöka möjligheterna att lösa det i banken. Vi som är lokala på alla våra 461 kontor runt om i Sverige gör ju bara affärer på hemmaplan och följer självklart utvecklingen. Detta gör att vi då kan fatta beslut som är bra för människor som finns i våra närområde Bromölla och Sölvesborg.

Så jag vill uppmana de som ska satsa i nya bostäder eller andra investeringar ta kontakt med oss på Handelsbanken så kan vi säkert gemensamt finna de rätta lösningarna, säger Magnus.

Har ni några tips så här inför Jul och årsslutet?

Magnus tips till företagaren – Du kan – avdragsgillt – ge bort julgåvor till dina medarbetare för upp till 450 kr inkl moms. Är värdet högre så får medarbetaren skatta och företaget får betala arbetsgivaravgift.

Ninas tips till allaAllkort ger dig kundbonus
Har du ett Bankkort idag? Byt upp dig till ett av marknadens bästa kort som ger dig bonus på dina inköp.

Easyfakta – Handelsbanken

Banken erhöll sin första oktroj, dvs tillstånd att driva bank, av Kungl. Maj:t den 12 maj och den 1 juli 1871 öppnade bankens verksamhet.
Redan från början proklamerades att banken skulle ägna sig åt ”den egentliga bankverksamheten” med in- och utlåning och koncentrera sig på den lokala bankmarknaden.

Den långa raden av förvärvade svenska provinsbanker fulländades 1990 genom förvärvet av Skånska Banken. Med sina 76 kontor tillförde Skånska Banken en höjning av Handelsbankens servicenivå och affärsvolymer i Sydsverige. Här ingick även Sölvesborgskontoret och gör så även framledes.

Magnus & Nina

Föregående artikelUllis Café-Det gemytliga caféet på torget i Vinslöv
Nästa artikelBorre – en dåtidens skämttecknare