Några minuter innan hon skulle gå upp på scen fick jag några ord med Rockabilly-bruden från Örebro.

Vi pratade drömmar och Eva sa att hon ”gör mer än hon någonsin drömt om”, när jag frågade om hon uppnått sin. När hon ser tillbaka så var det ganska gjutet att hon skulle syssla med musik på något sätt. Alla i familjen har alltid spelat och sjungit och musikstilen har varierat från country och blues till Rockabilly, pop och rock när hon själv har jammat med olika band. Hennes idoler är genomgående kvinnliga som Siwan, Sickan Carlsson, Anita Linbom, Madonna, Dolly Parton, Robyn och Laleh. Starka kvinnor som går sin egen väg beundrar hon mycket. Men givetvis finns Elvis i bakgrunden och Johnny Cash.

Ikväll blir det mycket från nya skivan men annars är det ofta beroende på vad det är för publik hur spelningen blir. Ibland är det mer rockspelningar ibland mer soft eller mer country. Hon kan inte erinra sig någon tråkig spelning någonsin, hon har alltid kul på scen.

– Däremot finns det ju platser som är lite mer speciella att spela på, som tex. här på Bellas Place, säger hon lite finurligt. Gotland är en favorit och på Millners i Tibro men att spela i Dalhalla i kalkbrottet fick mig faktiskt att tappa andan.

Innan karriären jobbade Eva som undersköterska och ville gärna bli sjuksköterska men hon drog till USA ett tag och när hon blev erbjuden ett skivkontrakt kände Eva att skulle hon satsa, skulle hon göra det hemma i Sverige. Sagt och gjort åkte hon hem, sade upp sig och på tio år har hon släppt tio skivor. Hon skriver fort och mycket när hon kommer igång och inte enbart till sig själv. Artister som The Boppers, Linda Gail Lewis, Jerry Williams, Larz-Kristerz är några som hon komponerat låtar till.

Det är dags för Eva att äntra scenen och jag frågar lite snabbt som avslutning som hon lever efter något motto eller filosofi. Hon funderar lite grann men skiner sen upp och sammanfattar sig själv med devisen: ”Always been crazy, but it kept me from going insane”.

Evas 5 snabba

Öl/ Vin – beror på dag…

Hotell/husvagn – hotell på turné men gärna husvagn när jag är ledig.

Biostol/tvsoffa – Biostol utan tvekan.

Bit ihop/Bryt ihop – Hm.. inget av det, möjligtvis bit ihop i 5 min sen går jag vidare..

Topcats/Playtones – Ha ha, då får jag säga Playtones för jag gillar Stefan så mycket..

Text & Bild:

Susanne Karlsson

Emil kan alla Evas svenska låtar och har varit på många spelningar sen tvåårs-åldern.En anna idol ville vara med på bild.

Föregående artikelPå cykel ska de krama sig genom Europa!
Nästa artikel”Friskvård á la Babben” en oförglömlig kväll