Lördagen den 26:e november firade Erikshjälpen i Kristianstad 1-års jubileum och när man öppnade då för 1 år sedan så var man den 50:e butiken i landet men som nu har utökats ytterligare till 52 stycken. När jag kommer en kvart innan öppning denna kylslagna dag så har kön redan börjat byggas på och jag förstår hur populärt detta är och tänker samtidigt att vi människor är väldigt måna om miljön och att återvinna.

I entré dörren träffar jag butikschefen Mats Svanström som står och välkomnar besökarna till butiken och förstår att han känner igen många av kunderna.- Ja säger han cirka 60-70% är återkommande varje vecka och då är dom här båda dagarna vi har öppet. Han berättar också att de säljer ungefär 1000 prylar varje öppet-dag och sedan starten för 1 år sedan har det sålts ungefär 90000 prylar.

– Vi samarbetar med Östermalmskyrkan och under första halvåret sedan start så har vi skänkt ca en halv miljon kronor i bistånd,tillägger Mats. Väl inne i den 1000 kvadratmeter stora butiken märker jag hur rent och snyggt det är och känner den härliga kaffedoften från Café Erik så jag tar plats med en go fika samtidigt som någon tipsar att man kan lämna in prylar så får man en kaffe-kupong som gäller för 2.

– Ja säger Mats det är ju faktiskt så att många som lämnar in saker även tar en vända in här i butiken och fyndar lite andra prylar att ta med sig i bilen hem.

Efter den goda fikapausen tittar jag runt i butiken och här kan man handla allt från böcker,videofilmer,tavlor till möbler,kläder och allt julpynt som ligger i tiden just nu.

Efter en stund sätter jag mig och pratar med stammisarna Irene,Debra och Lise-lott.- Ja säger de att vi är här varje vecka båda öppet-dagarna och berättar för mig att jag nog inte kan förstå hur många fina saker de brukar hitta.

– Vi har berättat för alla våra vänner hur bra detta är,tillägger Debra.

Historien bakom Erikshjälpen började för 60 år sedan när farbror Erik hade blödarsjuka och låg ofta på sjukhus. Han skickade då brev och presenter till andra sjuka barn. Med tiden växte verksamheten till sist även utanför Sveriges gränser så när du handlar på Erikshjälpen bidrar du samtidigt till en bättre framtid för barn världen över,du värnar om miljön samt stödjer socialt arbete i Sverige.

Så passa på att ta en sväng inom Erikshjälpen.

Vi tackar Mats med personal för denna gång och önskar ett stort lycka till i framtiden.

Butikschef Mats SvanströmStammisarna Lise-lott,Irené och Debra har även fyndat denna dagenHär trotsar man även kylan för en  god sakLite prylar som är inne nu

Föregående artikelLions lucia 2011
Nästa artikelDen folkkäre skådespelaren Janne loffe Carlsson