elgruppen2Året 2000 var det 7 stycken elektriker som samtidigt slutade sin anställning på ett företag för att tillsammans starta El-gruppen. Företaget har vuxit genom åren och idag är de 20 anställda och av dessa är 16 st el- och larmmontörer, firman är larmcertiferad.

I september 2001 köpte man fastigheten som man befinner sig i idag och det är gamla ica-affären vid Hjortakroken i Sölvesborg. För ca 4 år sedan inredde man en butik i fastigheten och där säljer man el- och larmmaterial. Här får man god service och rådgivning av utbildad personal som har många års branschvana.

Idag jobbar man mot Kommun, Komunala bolag, Industri, större och mindre företag men ElGruppen vill också tala om för allmänheten att privatpersoner också är välkomna att höra av sig. Man har bred kompetens inom flera områden som t ex byggnation, renovering m.m. Sölvesborg och Bromölla är de områden ElGruppen jobbar mest i och de har anställda som bor på dessa orter. Det är hög servicegrad från både ägarna och de anställda och detta bygger företaget sin policy på. Skulle något hända t ex på en helg vet kunden vem den ska ringa.

Under åren har företaget haft 4 stycken lärlingar och samtliga har sedan fått anställning. De har haft mycket praktikanter för de tycker det är viktigt att ställa upp för skola och ungdomar. Det är viktigt att testa på verkligheten och företaget får också en bild av den tjej eller kille som praktiserar och passar de in har de förtur till t ex sommarjobb.

Infobladet vill gratulera ElGruppen till 10 år i branschen.

elgruppen1Text&Bild Monica Berg

Föregående artikelSkördedagen – en fröjd för ögat
Nästa artikelLP-salongens VIP-kväll