En del av personalen från vänster Robban, Hampus, Linus och Stefan
En del av personalen från vänster Robban, Hampus, Linus och Stefan

Nästa år är det 40 år sedan Gunnar Åkesson tillsammans med sönerna Stefan och Thomas startade Ekonomigolv AB. 1975 tog Stefan och Thomas själva över företaget och deras söner Linus och Hampus har vuxit upp på företaget och arbetar där idag.

År 2000 flyttades verksamheten till befintliga lokaler i Blekingeporten i Sölvesborg, vilket blev ett stort lyft för både företaget och personalen. Idag är det 10 anställda sammanlagt i butik och entreprenad. Försäljningsytan är på totalt ca 1500 kvadratmeter inkl. lager.

Sedan en tid tillbaka håller man på att renovera, bygga om så det blir mer inbjudande och fräscht både för kunder och personal. Detta väntas bli klart någon gång under våren. En nyhet nu är att man satsar en liten skala på badrumsinredning.

– Målet är, säger Hampus, att ha ett så stort utbud som möjligt inom inredning, golv-färg-tapeter, kakel, klinker och badrumsinredning. Ekonomigolvs affärsidé är att hålla hög servicegrad i butiken och att göra bra och fina jobb, samt att hålla tider och på så sätt få nöjda kunder och jobb på ett gott renommé.

Text&Bild Monica Berg

Föregående artikelPå Teatersmedjan skapas det för fullt
Nästa artikelStenhuggarpojken som blev museichef