Karlshamn
På Österslättskolan i Karlshamn
arrangerar Carlshamn Oakleaves, den lokala föreningen för amerikansk fotboll sedan 1994, en prova-på-dag för elever som valt idrott som in-riktning på gymnasiet. INFO-Bladet slår sig ned med ordföranden sedan ett år tillbaka, Lars Johansson.
Hur startade ditt engagemang inom Carlshamns Oakleaves?
– Det var när min son började spela amerikansk fotboll 2007. Jag var support-förälder i en 5-6 år. Under de åren så avgick folk från styrelsen. Jag hoppade in som suppleant i två år, och när det saknades ordförande för ett år sedan, erbjöd jag mig att ta rollen om det behövdes. Vi är ändå en liten kärna på fem personer, så vem som är ordförande eller kassör spelar inte så stor roll. Vi hjälps åt tillsammans, berättar Lars.
Amerikansk fotboll är inte en särskilt stor sport i Sverige. Hur påverkar det jakten på sponsorer och liknande jakt på inkomster?
– Detta året tycker jag vi har lyckats bra. Sparbanken Karlshamn har alltid varit med oss. Södra Cell Mörrums bruk fick vi med i år också, vilket känns bra. Inför detta året startade vi upp seniorlaget igen. Seniorlag kostar mycket pengar, men är väldigt viktigt för att synas som förening. Spelarna har varit fantastiska. För att genomdriva denna seniorsäsong har alla spelare betalat 1000 kronor för att spela.
Hur många lag har ni igång?
– Vi har fyra lag igång. Senior, U-17,
U15 och U13. Alla lag är mixade med killar och tjejer, och vi jobbar hårt för att rekrytera fler tjejer. Under alla år har vi sökt nya människor som vill spela fotboll. Rekrytering inom denna sport har alltid varit kämpigt. Senaste säsongerna har vi spelat matcher tillsammans med Carlskrona. Då lånar vi varandras flagg från säsong till säsong.
Vi på INFO-Bladet önskar Carlshamsn Oakleaves ett stort lycka till resten av säsongen!
Text & Bild: Christoffer LundinBild1-CMYK-web

Föregående artikelSPF:s Läs och res-grupp besökte Bornholm
Nästa artikelMånadens Blomma i Karlshamn