Över sexhundra personer hade hittat till Södersjön i Kyrkhult torsdagen den 8 juli.

vals

vals3

Med brassestolen under ena armen och picnickorgen i den andra var det många som kom för att slå sig ner i gräset. De hade kommit för att lyssna på allsång med Nöjeskompaniet.

Jag haffar Ulf Ohlson, marknadchef på Sparbanken i Karlshamn. Han berättar att det är de och Olofströms Kommun som är sponsorer till detta arrangemang. Han berättar vidare att det är andra året de gör det och han tycker det är enormt trevlig att kunna bjuda ortens bybor på detta.

För Nöjeskompaniet är det stopp tre av sju. De har redan besökt två ställen och nu ska de även vidare till Olofström, Svängsta, Asarum och Mörrum innan scenen packas ihop för i år.

Vid varje allsång har de en gästartist med sig och ikväll är det komikern Nils Åkesson som fått hänga på. Han rappar om viagra, åker båt vals-2på land och raggar folk ur publiken som ska upp på scen och göra olika saker. Några får blåsa ballong så lungorna håller på att spricka.  Några andra får agera skådespelare med färdiga manus.

Kvällen har mycket att erbjuda och efter sång med Buddies Orkester, dans med björnen Labbe och diverse skämt tar folk sina stolar och ger sig hemåt i den ljumma kvällen.

text & bild

Paulina Bengtsson

Föregående artikelPlåthandlaren på Lyckliga gatan
Nästa artikelYIT Sverige AB – Ett svenskt företag som blev finskt